Foci

Most mutasd meg, magyar válogatott!

A horvátok elleni nem túl fényes statisztika javítása is cél lehet.

Rég nem volt arra példa, hogy néhány hónappal egy nagy torna előtt úgy lépjen pályára a magyar labdarúgó-válogatott, hogy számára is valódi téttel bír az összecsapás. A Norvégia elleni győztes pótselejtező után szombat este már nem barátságos, hanem nagyon komoly felkészülési mérkőzést vív a nemzeti együttes Horvátország ellen.

A Groupama Arénában a hangulatra biztosan nem lesz panasz, ugyanis mind a 22 ezer jegy gazdára talált. Jönnek horvát drukkerek is, ők pedig mindig képesek nagyszerű atmoszférát teremteni.

Bernd Storck szövetségi kapitány nem tudja a legjobb együttesét pályára küldeni, hiszen Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Pintér Ádám is sérüléssel, betegséggel bajlódik. A Lech Poznan szélsője már egy hete kidőlt, helyére Bese Barnabás került, a másik két maródi helyére nem hívott meg senkit a német szakember.

Hazai pályán a válogatottal még veretlen mester (győzelem Feröer-szigetek és Norvégia ellen, döntetlen a románokkal) a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, Király Gáborra ezúttal nem számít. Az első félidőben a duplán hazai pályán szereplő Fradi-kapus, Dibusz Dénes véd majd. A második játékrészben pedig a Liverpoolnál parkolópályára tett Bogdán Ádám őrzi majd a kaput.

A védelem összeállítását Kádár és Pintér hiánya miatt a kényszer szülheti. Fiola Attila helye nem kérdés a jobb oldalon, Guzmics Richárd párja Lang Ádám lehet középen. A bal oldali védő posztján sem kell meglepetésre számítanunk, a kapitány elmondta, ott a debreceni Korhut Mihály kap majd szerepet.

MTI
MTI

A középpályán minden bizonnyal ott lesz Gera Zoltán, Nagy Ádám és Elek Ákos. Gera tudását senki sem kérdőjelezi meg, Nagy a jövő embere, Elek pedig régi önmagát kezdi idézni, miután visszatért Diósgyőrbe. Dzsudzsák Balázs helye bombabiztos a bal szélen, a jobb oldalon Németh Krisztián vagy Gyurcsó Ádám kaphat helyet.

A támadókat tekintve a bőség zavarával küzd Storck. A keretbe behívott Nikolics Nemanja, Böde Dániel, Priskin Tamás és Németh Krisztián is remek formában van, egyedül Szalai Ádám adós a gólokkal.

A horvátoknál kérdéses Dario Srna és Ivan Rakitic játéka. Előbbi megsérült a szerdai Izrael elleni meccsen, utóbbi pedig a kispadról nézte végig az összecsapást. Nikola Kalinic biztosan nem lesz ott a Groupama Arénéban, a Fiorentina csatára is a szerdai találkozó után dőlt ki.

Horvátországgal eddig kilenc alkalommal találkozott a magyar válogatott, a statisztika nem túl hízelgő ránk nézve. Egy győzelem mellett ötször játszottunk döntetlen és háromszor kikaptunk. A két válogatott legutóbb 2008-ban találkozott, akkor 1-1 lett a vége. A Szusza Ferenc Stadionban rendezett mérkőzésen Niko Kovac mindkét kapuba betalált, így már a félidőre kialakult a végeredmény.

Szombati felkészülési mérkőzések programja

Magyarország – Horvátország 18.00
Vezeti: Radek Prihoda (Radek Kotik, Ivo Nadvornik – csehek)
Várható kezdőcsapatok:
Magyarország: Dibusz – Fiola, Guzmics, Lang, Korhut – Gera- Németh, Nagy, Elek, Dzsudzsák – Nikolics
Horvátország: Subasic – Srna, Corluka, Vida, Vrsaljko – Brozovic, Modric – Halilovic, Kovacic, Perisic – Mandzukic

További mérkőzések:
Azerbajdzsán – Kazahsztán 16.00
Oroszország – Litvánia 17.00
Ausztria – Albánia 17.30
Lengyelország – Finnország 17.30
Németország – Anglia 20.45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik