Foci

Vb-selejtező: Argentína a tűzzel játszott

Magyar idő szerint pénteken hajnalban, Santiago de Chilében játszották újra a 2015-ös Copa América döntőjét, Chile labdarúgó-válogatottja ugyanis Argentínát látta vendégül a 2018-as világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatában. Az Albicelestének egyelőre nem úgy megy, ahogyan kellene, első négy meccséből csak egyet nyert meg, Lionel Messiék számára így kiemelten fontos volt a rangadó.

Nem indult jól a meccs az argentinok számára, a 11. percben Gutierrez a házigazdáknak szerzett vezetést. Ugyanakkor nem kellett sokat várni a vendégek válaszára, Di María egy gyönyörű lövéssel egalizált, majd nem sokkal később már Argentínánál volt az előny, Messi passzából Mercado volt eredményes.

Di María gólja:

A második játékrészben elsősorban Alexis Sanchez révén veszélyeztetett Chile, ám nem sikerült már egyenlítenie. Argentína megnyerte második meccsét is a selejtezőben, ezzel feljött a negyedik helyre.

Lionel Messinek nem volt kapura lövése, 117 meccse nem történt vele hasonló.

Bármilyen meglepő is, a forduló előtt hibátlan Ecuador vezet jelenleg Dél-Amerikában. Az ecuadoriak ugyanakkor most először botlottak, otthon ráadásul, Paraguay ellen játszottak 2-2-őt. Igaz, Mena a 92. percben mentett pontot a hazaiaknak.

Kolumbia 2-0-ra is vezetett Bolíviában, ám a hazaiak egyenlíteni tudtak. Nagyon úgy tűnt, hogy pontosztozkodás lesz a találkozó vége, Cardona azonban a 91. percben kikaparta a gesztenyét a vendégeknek. Kolumbiának öt forduló alatt ez még csak a második győzelme volt és most is rezgett a léc.

Az alsóházi mérkőzésen Peru és Venezuela 2-2-es döntetlent játszott.

Eredmények – vb-selejtező, Dél-Amerika, 5. forduló

Chile – Argentína 1-2 (1-2)

Bolívia – Kolumbia 2-3 (0-2)

Ecuador – Paraguay 2-2 (1-1)

Peru – Venezuela 2-2 (0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik