Foci

Brazília legyőzte egyik kedvenc ellenfelét, Argentína rangadót nyert

A 2018-as labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatában mind a két nagyágyú három pontot szerzett. Az argentinok először.

A brazil labdarúgó-válogatott a korábbi 41 találkozó során mindössze háromszor kapott ki Perutól, így hazai környezetben mondhatni kötelező volt a győzelem Dunga csapatának. Már az első félidőben tekintélyes előnybe kerülhetett volna a selecao, ám a helyzetek többnyire kimaradtak, egyedül Douglas Costa tudta csak bevenni a perui kaput.

A második játékrész kezdetén aztán eldőlt a meccs, amikor ismét a Bayern München játékosa villant, ezúttal mint előkészítő, Renato Augusto higgadtan lőtt a hálóba. A folytatásban már csak az volt a kérdés, mennyivel nyernek a brazilok, végül Filipe Luis állította be a 3-0-s végeredményt.

A világbajnoki selejtezősorozatban a második győzelmét aratta Brazília – egy-egy döntetlen és vereség mellett –, ezzel pedig feljött a harmadik helyre.

Douglas Costa szép cselei után Renato Augusto volt eredményes:

A másik dél-amerikai nagyágyú, Argentína Kolumbiában vendégeskedett a játéknap során. Az Albiceleste eddig nem muzsikált valami fényesen, három korábbi meccséből egyet sem tudott megnyerni. Ezúttal sem tűnt meggyőzőnek az argentin együttes, a házigazda kolumbiaiak dolgoztak ki több helyzetet, ám a találkozó egyetlen gólját Lucas Biglia szerezte a 20. percben. Argentína ezzel megszerezte első győzelmét a selejtezősorozatban és a hatodik.

Biglia győztes gólja:

Ecuadort egyelőre nem lehet megállítani, az együttes Venezuelában nyert magabiztosan, így négy forduló után is hibátlan és így természetesen vezet a sorozatban.

Eredmények – vb-selejtező, Dél-Amerika, 4. forduló

Brazília – Peru 3-0 (1-0)

Kolumbia – Argentína 0-1 (0-1)

Venezuela – Ecuador 1-3 (0-2)

Paraguay – Bolívia 2-1 (0-0)

Uruguay – Chile 3-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik