Foci

Cruyff egy géniusz volt, aki a jövőből jött

A nemzetközi sportsajtó pénteken megrendülten emlékezett a csütörtökön elhunyt legendás holland labdarúgóra és edzőre, Johan Cruyffra. A 68 éves sportember egy barcelonai klinikán a családtagjai körében halt meg rákbetegség következtében.

Hollandia:

NRC.next: “J.C. Szupersztár”

Algemeen Dagblad: “Halhatatlan”

Spanyolország:

El País: “Adiós Johan, éljen a Cruyffizmus. Játékosként egyedülálló volt, trénerként egy forradalmár. A holland új alapokra helyezte a futballt és megváltoztatta az Ajax és a Barca történelmét”

AS: “Cruyff, a modern Barca atyja halott”

Marca: “A labda elvesztette a legjobb barátját. A vékony srác a füvön és a kispadról is megreformálta a futballt.”

El Mundo: “A totális futball mágusa. Meghalt a történelem egyik legjobb labdarúgója. Edzőként a csúcsra vezette a Barcát, amely a válogatottat is inspirálta.”

Mundo Deportivo: “Már most legenda. Az ember, aki megreformálta a Barcát, 68 évesen elhunyt tüdőrákban.”

Fotó: Europress Fotóügynökség
Johan Cruyff amszterdami otthona előtt rengeteg mécsest és virágot helyeztek el a gyászolók Fotó: Europress Fotóügynökség

Nagy-Britannia:

Daily Telegraph: “Senki máshoz nem hasonlítható zseni”

The Sun: “Új játékmester a mennyországban”

The Guardian: “Nagy-Britanniáé a Beatles és a Stones. Hollandiáé Johan Cruyff. Más-más művészi forma, de az örökségük ugyanannyira jelentős.”

Olaszország:

Corriere dello Sport: “Viszontlátásra, Cruyff. Egy géniusz, aki a jövőből jött. Stílus, technika, gyorsaság, erő: vele megváltozott a futball. A mai szuper-Barca még mindig az ő megérzéseinek öröksége.”

Gazzetta dello Sport: “Elhunyt Johan Cruyff. A futball minden idők egyik legjobbját siratja.”

Tuttosport: “Köszönjük Johan, olyan voltál, mint a Beatles. Mítosz és próféta. A futballja látnoki és modern volt. Több volt, mint egy kivételes művész, forradalmian értelmezte a játékot.”

Franciaország:

L’Equipe: “Ő maga volt a játék”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik