Foci

Győzött és vasárnap bajnok lehet a Fradi

Thomas Doll tanítványai meggyőző játékkal, 4-1-re győztek a Vasas vendégeként az OTP Bank Liga 26. fordulójában.

Mint arról korábban beszámoltunk, a forduló előtt az volt a felállás, hogy a Ferencváros bajnoki címet ünnepelhet a hétvégén, amennyiben nyeri saját meccsét, az MTK pedig pontokat veszít vasárnap a Debrecen ellen.

Ennek megfelelően az első helyzetéből gólt is szerzett a Fradi, Böde lefordulását követőn Sesták elé tálalt, akinek üres kapura már nem volt nehéz dolga (0-1).

Alig húsz perc telt el a mérkőzésből, amikor már 1-2 állt az eredményjelzőn. Előbb Sesták megduplázta saját és csapata góljainak számát, majd Pavlov csúsztatása szépítést ért az angyalföldieknek.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A házigazda egyenlíteni nem tudott, sőt, a második játékrészben Böde villanása nyomán ismét kettő volt a felek közti differencia (1-3). Negyed órával a vége előtt ráadásul büntetőt is kaptak a zöld-fehérek, amit szintén Böde értékesített (1-4).

Innentől már csak az a kérdés, hogy az MTK mit kezd holnap a cívisvárosiak ellen, hisz amennyiben Kondás Elemér csapata legalább egy pontot szerez a rangadón, úgy “megnyeri” a bajnokságot a Fradinak.

A Ferencváros 2004 után lehet ismét bajnok, összességében pedig 29. alkalommal diadalmaskodhat az élvonalban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 26. forduló:

Vasas-Ferencváros 1-4 (1-2)

Illovszky-stadion, 3500 néző, v.: Kassai

 

gólszerző: Pavlov (22.), illetve Sesták (10., 19.), Böde (65., 77. – a másodikat 11-esből)

 

sárga lap: Remili (44.), Pavlov (67.)

 

Vasas: Nagy G. – Romic, Korcsmár, Debreceni, Szivacski – Vida, Ristevski, Müller – Pavlov, Ádám M., Remili (Könyves, a szünetben)

 

Ferencváros: Dibusz – Dilaver (Gyömbér, 81.), Nalepa, Leandro, Ramírez – Nagy Á., Gera – Radó (Nagy D., 61.), Trinks (Lamah, 73.), Sesták – Böde

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik