Foci

Vért izzadva jutott tovább az Atlético a Bajnokok Ligájában

Február 24-én egy felejthető mérkőzésen játszott 0-0-s döntetlent egymással a PSV és az Atlético Eindhovenben, így a két csapat párharca teljesen nyílt maradt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Ezt már olvasta?

Szégyent hozott a BL-re a City és a Dinamo Kijev

A visszavágó első félidejében egyértelművé vált, hogy a hollandok nem feltartott kézzel érkeztek a spanyol fővárosba, ennek is köszönhetően érdekes első félidőt láthattunk. A legnagyobb gólszerzési lehetőség azonban így is a Matracosok előtt adódott, ám Griezmann közeli lövését védeni tudta Zoet a 15. percben.

Ez volt egyébként az első félidő egyetlen kaput eltaláló próbálkozása.

A szünet előtt lendületbe jött az Atlético, ezt sikerült átmenteni a második játékrész kezdetére is. Ezután szinte a semmiből majdnem megszerezte a vezetést a PSV az 58. percben, Oblak azonban hatalmas bravúrral kapufára tolta a labdát Locadia lövése után.

Az idő előrehaladtával egyre kapkodóbbá váltak a csapatok, emiatt sok is volt a pontatlanság. Az Atlético nyomott, azonban a helyzetek elmaradtak, hosszú idő után Griezmann lövése jelentette az első veszélyesebb próbálkozást, ekkor már a 83. percben járt a meccs. Ezután szinte egyből volt egy újabb nagy helyzete a Madridnak, Torres közeli lövését azonban bravúrral védte Zoet a kapufa segítségével.

A rendes játékidőben nem született döntés, 180 perc alatt nem sikerült egyetlen gólt sem szerezni. A BL egyenesen kieséses szakaszában korábban még soha nem fordult elő, hogy két 0-0-t játszottak a csapatok.

A hosszabbítás első félidejére sem változott a játék képe, az Atlético próbálkozott, a PSV védekezett, a spanyolok azonban továbbra sem tudták feltörni a holland védelmet. A második 15 percben is gyűrték egymást a csapatok becsülettel, gólt azonban egyik fél sem tudott szerezni. Jöhettek a büntetők.

A tizenegyes-párbaj is végletekig kiélezett volt, a csapatoknak sikerült még tovább fokozni az izgalmakat. A 15. rúgó, a csereként a büntetőlövésre beküldött Narsingh hibázott először, a keresztlécet találta el. Juanfran higgadt maradt a túloldalon, az Atlético jutott be a legjobb nyolc közé.

Videó – a döntő pillanat:

Eredmény – Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, visszavágó

Atlético Madrid (spanyol) – PSV Eindhoven (holland) 0-0 – 11-esekkel: 8-7

Továbbjutott: az Atlético Madrid, büntetőkkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik