Foci

FIFA-botrány: házkutatás a francia szövetségnél

FIFA(960x640).jpg (fifa, )
FIFA(960x640).jpg (fifa, )
A francia hatóságok átvizsgálták a Francia Labdarúgó Szövetség párizsi irodáját. A házkutatásra a Sepp Blatter ellen folyó eljárás miatt volt szükség.

A svájci főügyész szerdai bejelentése szerint dokumentumokat foglaltak le a francia fővárosban a korábbi FIFA-elnök Michel Platini számlájára történő kétmillió svájci frankos átutalással kapcsolatban – írja a BBC.

A közlemény szerint a házkutatást svájci kérésre történt meg francia szövetség irodájában. A svájciak hivatalosan 2015 szeptembere óta nyomoznak hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

A két sportvezetőt azért függesztették fel, majd tiltották el, mert korrupcióval vádolták őket. A nyomozás szerint  Platini kétmillió svájci frankot kapott Blattertől 2011 februárjában. A FIFA-elnök utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet – mint mondta – tanácsadóként kapott Platini.

Az UEFA-elnök úgy kommentálta a kifizetést, hogy 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért kapta meg késedelmesen a neki járó pénzt, annak idején teljes munkaidős tevékenységet végzett a FIFA-nál, és eleve tisztában volt azzal, hogy a neki járó teljes összeget csak később kapja majd meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik