Foci

MK: véget ért az NB III-as menetelés, négy között az Újpest

Csak élvonalbeli gárdák lesznek az elődöntőben.

Szerda kora délután újabb két negyeddöntő visszavágóját játszották le a labdarúgó Magyar Kupában. A Loki keddi továbbjutása után újabb két élvonalbeli együttes kvalifikálta magát az elődöntőbe.

Véget ért a harmadosztályú Kozármisleny menetelése. A békéscsabai 2-1-es vereség után reális esélye volt a korábban több NB I-es gárdát is búcsúztató csapatnak, hogy bejusson a legjobb négy közé. A Misleny korán előnybe került Kocsis góljával, amellyel továbbjutásra állt. Az élvonal sereghajtója azonban Punosevac találatával egalizált, így ők örülhettek a lefújás után.

Szintén harmadosztályú ellenfél jutott az Újpestnek, igaz a Vignjevic-csapat már az odavágón mindent eldöntött, hiszen 8-1-re nyertek a Szusza Ferenc Stadionban. A visszavágón elmaradt a gólzápor, a Tiszaújváros jól helytállt, de Cseke és Kabát góljaira nem volt válasza.

Ezzel az is eldőlt, hogy csak első osztályú csapatok lesznek a Magyar Kupa elődöntőjében. Este hat órától a Videoton – Ferencváros mérkőzéssel zárul a negyeddöntő. A fehérvári gárda 1-0-ra győzött a Groupamában az első meccsen.

Eredmény – Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó

Kozármisleny (III.) – Békéscsaba 1-1 (1-0)
Gólszerző: Kocsis (11.) ill. Punosevac (53.)
Továbbjutott: a Békéscsaba, 3-2-es összesítéssel

Tiszaújváros (III.) – Újpest 0-2 (0-0)
Gólszerző: Cseke (60.), Kabát (80.)
Továbbjutott: az Újpest, 10-1-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik