Foci

Mérsékelték Blatter és Platini eltiltását

michel platini, sepp blatter (Array)
michel platini, sepp blatter (Array)
Blatter még ebbe a döntésbe sem nyugszik bele.

Karácsony előtt néhány nappal Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) etikai bizottsága nyolc évre minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta a szervezet korábbi elnökét, Joseph Blattert, valamint az európai szövetség első emberét, Michel Platinit.

A BBC arról számolt be, hogy a két korábbi sportvezető eltiltását az etikai bizottság hat évre csökkentette. A döntést azzal indokolták, hogy mindketten rengeteg tettek a futballért és a szövetségekért.

A vádakat mindketten tagadták, sőt Blatter nem nyugszik bele a döntésbe és a Sportdöntő Bírósághoz fordul. A két sportvezetőt azért függesztették fel, majd tiltották el, mert korrupcióval vádolták össze. A nyomozás szerint  Platini kétmillió svájci frankot kapott Blattertől 2011 februárjában. A FIFA-elnök utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet – mint mondta – tanácsadóként kapott Platini.

Az UEFA-elnök úgy kommentálta a kifizetést, hogy 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért kapta meg késedelmesen a neki járó pénzt, annak idején teljes munkaidős tevékenységet végzett a FIFA-nál, és eleve tisztában volt azzal, hogy a neki járó teljes összeget csak később kapja majd meg.

A FIFA-elnökválasztára pénteken kerül sor.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik