Foci

Kína nyeri a labdarúgó világbajnokságot

Sven-Göran Eriksson, az angol válogatott egykori, a Sanghaj SIPG jelenlegi vezetőedzője vélekedik így. Ja és nem 2018-ban, hanem 10-15 év múlva.

“Biztos vagyok benne, hogy tíz vagy tizenöt év múlva a kínai válogatott reális eséllyel küzdhet a világbajnoki címért” – nyilatkozta a 68 éves svéd tréner.

A Sanghaj SIPG szerdán a Melbourne Victory ellen lép pályára idegenben az ázsiai Bajnokok Ligájában, a szakvezető a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy Kínára fényes jövő vár a labdarúgásban.

“Úgy gondolom, jó időben vagyok jó helyen. Szerencsés vagyok. A 90-es években Olaszországban dolgoztam, akkor mindenki oda akart igazolni, mert remek volt a futball, és sok pénz állt rendelkezésre. Aztán a 2000-es évek elején a Premier League volt a játékosok célja, amikor ott voltam edző. Most, 2016-ban úgy tűnik, minden labdarúgó Kínába szeretne jönni. Ez nagyon jó a kínai labdarúgásnak.” 

– mondta Eriksson, aki korábban olyan elitklubokat irányított, mint a Fiorentina, az AS Roma, a Lazio, a Benfica vagy a Manchester City, s az angol mellett vezette a mexikói és az elefántcsontparti válogatottat is.

A goal.com szakportál kimutatása szerint a téli időszakban a kínai élvonal csapatai költötték a legtöbbet a világon új játékosokra, a kínai másodosztály pedig a rangsor negyedik helyén szerepel.

A téli átigazolási időszakban számos ismert futballista szerződött az ázsiai ország bajnokságába. A kínai labdarúgás nagyhatalommá válásáról itt olvashat bővebben.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik