Foci

A kínaiak már brazil sztárokat vesznek

Robinho(210x140).jpg (Array)
Robinho(210x140).jpg (Array)

A várakozásoknak megfelelően Kínába, a Luiz Felipe Scolari irányította Kuangcsou Evergrande együtteséhezigazolt Robinho, aki két hete jelentette be, hogy távozik a Santos labdarúgócsapatától.

Még csak 11 éves a 2004-ben alapult kínai szuperliga, de észre kell venni, elképesztő pénzeket invesztálnak a sportág fejlesztésébe. 2012 óta egyre több nemzetközileg is jegyzett sztárt, ráadásul nem levezetni vágyó futballistát és neves edzőt igazolnak a csapatok.

Korábban a Chelsea-ből Didier Drogba és Nicolas Anelka, az egykori Barcelona középpályása, Seydou Keita és Fábio Rochemback, a Sevilla támadója Frédéric Kanouté, a Borussia Dortmund csatára Lucas Barrios is Kínát választotta rövidebb, hosszabb időre, hogy a magyar Huszti Szabolcsról és Elek Ákosról már ne is beszéljünk.

Japán korábbi szövetségi kapitánya Takeshi Okada a Hangzhou Greentownt irányította, az egykori argentin válogatott edző, Sergio Batista után Jean Tigana ült le a Shanghai Shenhua kispadjára, és a korábbi olasz válogatott és a Juventus menedzsere Marcello Lippi is volt a Guangzhou Evergrande vezetőedzője.

Annak a csapatnak, ahol most épp Felipe Scolari dirigál és amely kedvéért a Santost hagyta el a még mindig csak 31 éves Robinho. A Santosban, amelyben összesen 253 meccsen 111 gólt lövő, korábban a Real Madridnál, a Manchester Citynél és az AC Milannál is megforduló brazil támadó fél évre kötelezte el magát a bajnok Kuangcsou Evergrande együtteséhez. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik