Foci

Az megvan, hogy ősszel még erőnléti edző volt a Vasas nyerőembere?

Hivatalosan 2015 nyarán befejezte pályafutását.

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a Vasas hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Swietelsky Haladás gárdáját. A győztes gólt a 82. percben Ferenczi István szerezte tizenegyesből, ezzel megszületett az új vezetőedző, Michael Oenning első győzelme az angyalföldiek kispadján.

A mérkőzést eldöntő 38 éves csatár az előző szezonban 17 góljával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a gárda visszajutott az első osztályba. Nyáron pedig bejelentette visszavonulását és a távozó pályaedző, Tóth András örökébe lépett. Vagyis csak lépett volna, de az A-licences edzői papír hiánya miatt ezt nem tehette meg. Viszont az erőnléti edzői tanfolyamot a nyáron befejezte, így a negyedik fordulóban már erőnléti edzőként volt feltüntetve a Békéscsaba elleni bajnokin.

Fotó: MLSZ Adatbank
Fotó: MLSZ Adatbank

Ferenczi az ősszel értelemszerűen egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára. Januárban érkezett a német szakvezető, a rutinos támadó pedig ismét lehetőséget kapott a játékra. Az első tavaszi bajnokin, Debrecenben még a kispadon nézte végig az összecsapást, a Haladás ellen pedig már be is állt.

Az is egy jó kérdés, hogy Ferenczi reaktiválása minek köszönhető. Az ősszel már írtunk róla, hogy az általa irányított edzések finoman szólva sem a legnagyobb iramban zajlanak. Lehet Oenning is úgy látta jobbnak, ha a pályán próbál meg segíteni. A szombathelyiek ellen egyébként azért volt a keretben, mert a pénteki edzésen Grúz Tamás megsérült.

A Vasas kispadján hivatalos nem ült erőnléti edző a két tavaszi mérkőzésen.

A futballista 98. gólját szerezte az élvonalban, a klub honlapján pedig elmondta, megálmodta, hogy betalál.

Mostanában már nem volt benne a pakliban, hogy pályára lépek. Szombat hajnalban esküszöm, hogy megálmodtam ezt a napot, úgy, ahogy végül alakult. Azon gondolkodtam éjjel, hogy hova fogom rúgni a 11-est.

Hozzátette, továbbra is célja, hogy minél jobb erőnléti edző legyen. Persze akkor sem lesz szomorú, ha még pályára tudna lépni.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik