Foci

Storck invitálásra spanyol-német szakember a válogatott élén

Legutóbb a Bayern München játékosmegfigyelőjeként dolgozott.

A 39 éves spanyol-német kettős állampolgárságú Oscar Corrochano lett az U19-es magyar labdarúgó-válogatott új szakvezetője. Az edző a németországi Hanauban született, játékosként alacsonyabb osztályú német klubokban szerepelt, majd 30 éves korában indította el edzői karrierjét – írja az MLSZ honlapja.

2012-ben megszerezte az UEFA Pro licences edzői képesítését, ezek után lett a német másodosztályú Regensburg vezetőedzője. Dolgozott a német szövetség alkalmazásában is, majd lett lett az élvonalbeli Eintracht Frankfurt másodedzője.

Tavaly júliusban a Bayern Münchenhez került játékosmegfigyelőként, innen szerződött a Magyar Labdarúgó Szövetséghez Bernd Storck szövetségi kapitány hívására.

Corrochano a napokban kezdte meg munkáját Telkiben, jövő hét elején edzőtáborozást tart az 1998-as születésű játékosokból álló U18-as válogatottnak, amely nyártól U19-es válogatottként készül az őszi Eb-selejtező tornára.

Így nyilatkozott a szövetség oldalán:

Az első benyomásaim nagyon pozitívak, remek kollektíva dolgozik Telkiben, örülök, hogy Bernd Storck invitálására tagja lehetek a stábnak. A magyar labdarúgásnak mindig is voltak nagyszerű játékosai, szeretnék segíteni abban, hogy az utánpótlás a jövőben is kiemelkedő labdarúgókat adhasson a válogatottnak. A korosztályos csapatomnál jövő héten kezdjük a közös munkát, az első napokban a játékosok megismerése, a személyes kapcsolatok kialakítása lesz a legfontosabb feladat, a későbbiekben pedig az Eb-selejtező sikeres megvívása kerül középpontba.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik