Foci

NB I: a Debrecennél a munkában hisznek

Györky Gábor pályaedző szerint a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának az a célja, hogy dobogón végezzen az OTP Bank Ligában és döntőt játsszon a Magyar Kupában.

A klub honlapjának beszámolója alapján a csütörtöki idénynyitó sajtóbeszélgetésen a szakember kijelentette, hogy a munkában hisznek, és a klub sokat tesz ennek érdekében, havonta vannak például teljesítménydiagnosztikai vizsgálatok.

A telki továbbképzésen résztvevő Kondás Elemér vezetőedző másik segítője, Sándor Tamás arra a felvetésre, hogy az együttes játéka nem mindig látványos és a csapat a vezetés birtokában időnként visszaáll, úgy reagált: sokat változott a labdarúgás az utóbbi öt évben, és a topligákban is vannak kiemelkedő csapatok, amelyek néha arra vannak rászorulva, hogy védekezzenek. Hozzátette, a mérkőzések sokszor olyan iramban zajlanak, hogy kilencven percen keresztül nem működhet a letámadás.

Vegyes szezont produkáltunk, de remélem, a tavasz kiegyensúlyozottabb lesz, és sokkal több jó mérkőzést láthatnak a szurkolók. Szeretnénk, ha minél több néző és minél jobb hangulat lenne a stadionban, és a DVSC az elmúlt bő évtizedben kivívott presztízsét megőrizné

– mondta Szima Gábor elnök.

A klubvezető a téli átigazolásokról közölte: Sós Bence és Szilvási Péter kölcsönadása a fejlődésüket szolgálta, míg a Puskás Akadémiához igazolt Zsidai László elengedését azzal indokolta, hogy kevés játéklehetőséghez jutott volna a középpályás Aleksandar Jovanovic és Varga József mögött. Az is kiderült, hogy a leigazolt Ognjen Djelmic játékengedélye még nem érkezett meg. Amennyiben a bosnyák szövetség nem küldi meg hétfőig,  a magyar szövetség ad ideiglenes engedélyt.

Szakály Péter csapatkapitány elmondta, a felkészülés jól sikerült.

A debreceniek 19 forduló alatt 28 pontot gyűjtöttek, így a hetedik helyről várják a folytatást az élvonalban, ugyanakkor mindössze két pont a hátrányuk a harmadik, egyben címvédő Videotonnal szemben. A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén idegenben 2-1-re legyőzték a harmadosztályú Nyíregyházát.

MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik