Foci

Végrehajtás alatt állt a debreceni futballklub

DVSC-TEVA (Array)
DVSC-TEVA (Array)
A csapatot működtető cég felkerült az eljárás alatt álló adózók listájára.

Az utóbbi évek sikerei után az idei szezonban a várakozások alatt teljesít az OTP Bank Ligában szereplő DVSC-TEVA futballcsapata. A legutóbbi tizenegy bajnoki szezonból hetet megnyert a Loki, most viszont csak a hetedik helyről várja a tavaszi folytatást.

A magyar futball egyik fellegvára viszont nem csak a gyenge szereplés miatt van bajban, ugyanis a szurkolói ankéton kiderült, hogy a csapatot működtető cégnek adótartozása van.

Az index.hu arról ír, hogy felkerült a végrehajtási eljárás alatt álló adózók listájára a DVSC futballklubját működtető DVSC Futballszervező Zrt. Az adatbázis hétfői állapota szerint tényleg szerepel ezen a listán, ami azt jelenti, hogy a DVSC-nek lejárt tartozása van.

A klub hivatalos honlapján egy közleményben így reagált:

A DVSC-nek cégautó adónemben, a 2015. IV. negyedévre vonatkozóan 2016. január 20-ai esedékességgel 33.000 Ft, azaz mindössze harmincháromezer forint összegű hátraléka állt fenn a NAV felé. Tekintettel arra, hogy egyéb adónemek vonatkozásában a DVSC-nek a cégautó adónemben nyilvántartott hátralékát meghaladó összegű túlfizetése van nyilvántartva az adóhatóságnál, így a kialakult gyakorlatnak megfelelően, ezen összegek összevezetésével került volna sor a cégautó adó megfizetésére. Ezen túlfizetéseknek a cégautó adónemben fennálló hátralékkal történő összevezetésére azonban ezidáig adminisztrációs okokból még nem került sor, így erre tekintettel a DVSC a mai napon átutalta a 33.000 Ft-ot az adóhatóság részére. Ezen tartozásnak azonban semmilyen köze nincs a DVSC pénzügyi helyzetéhez, hiszen a DVSC jelentős pénzeszköz állománnyal rendelkezik.

Update: Mivel február 8-án a DVSC kifizette a NAV felé felé fennálló 33 ezer forintos vitatott összeget, a klub és a NAV keddi tájékoztatása szerint már le is kerültek a listáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik