Foci

Sétálva verte a Barca a sereghajtót

Vasárnap ebédidőben lépett pályára a címvédő Barcelona labdarúgócsapata a spanyol bajnokságban, a katalánok a sereghajtó Levante otthonában vendégeskedtek. Luis Enrique – aki 100. alkalommal ült le a barcelonai kispadra – együttese rendesen bekezdett, csak az volt a kérdés, hogy mikor szerzi meg a vezetést. A 2. percben Messi meg is zörgette a hálót, azonban a játékvezető nagyon rossz döntést hozott, mert les miatt nem adta meg a találatot, pedig az egyik védő méterekkel belógott.

A 21. percben aztán már hivatalosan is vezetéshez jutott a Barca, egy baloldali akció végén Jordi Alba lőtte középre a labdát, ami Navarro hátáról a saját kapujába pattant – öngól. Utána még volt Suáreznek egy kihagyott ziccere, aztán látványosan visszavett a Barcelona, a Levante pedig vérszemet kapott, Morales a 40. percben kapufát lőtt.

Navarro öngólja:

A második felvonás eleje kísértetiesen hasonlított az elsőre, abból a szempontból mindenképp, hogy Messi gólját ismét nem adták meg, igaz, ezúttal tényleg lesen volt, mikor a labdát kapta. Kicsit leült a meccs a folytatásban, a Levante sem tudta átmenteni a második játékrészre a lendületét.

A találkozó végén igazából már mind a két csapat csak erőlködött, a Barcelona nem játszott jól, de a Levante sem tudta ezt kihasználni. A végén már teljesen kinyílt hátul a házigazda, így Suárez beállította a 0-2-es végeredményt. A kissé álmosan és időnként sétálva focizó Barca megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, és meccshátránnyal is három egységgel előzi a második helyen tanyázó Atlético Madridot.

Suárez gólja:

Luis Enrique mérlege a Barcelona kispadján:

  • 100 meccs,
  • 80 győzelem,
  • 11 döntetlen,
  • 9 vereség,
  • 282 lőtt,
  • 72 kapott gól.

Eredmény – La Liga, 23. forduló

Levante – Barcelona 0-2 (0-1)

Gólszerző: Navarro (21. – öngól), Suárez (90+2.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik