Foci

Már nem László Csaba az MTK vezetőedzője

lászló csaba (Array)
lászló csaba (Array)
Már az utód is megvan.

Másfél héttel az OTP Bank Liga folytatása előtt edzőváltás történt a tabella ötödik helyén álló MTK Budapest labdarúgócsapatánál. A klub hivatalos honlapján számolt be, hogy február 3-án László Csaba vezetőedzői megbízatása megszűnt a gárdánál.

A Paks elleni bajnoki folytatásra készülő együttes szakmai munkáját a jövőben Teodoru Vaszilisz látja el. László 2014 júliusától a csapat játékosmegfigyelői rendszerét irányította, 2015 nyarán pedig átvette az együttes irányítását.

A válogatott korábbi másodedzője 2015 júniusában írta alá a Magyarországon is megdöbbentőnek számító, hat (!) évre szóló szerződését. László azóta az NB I-ben 19 mérkőzésen dirigálta az együttest, nyolc győzelem és öt döntetlen mellett hatszor kikapott a csapatával. Nyáron Kanta Józsefék ott voltak az Európa Liga selejtezőjében, de az első körben túl nagy falat volt a szerb Vojvodina. A Magyar Kupában a negyedik fordulóig jutott az együttes, ott a Békéscsaba állította meg őket.

A kék-fehérek ősszel mutatott teljesítmény miatt klub mellett megmaradó parányi szurkolótábor és az MTK Baráti Kör is nyilvánosan kritizálta a trénert, a 24.hu szakértője sem rejtette véka alá véleményét az MTK játékának elemzésekor. Úgy tudjuk a játékosok sem zárták szívükbe az MTK megváltozott, állandóan az ellenfél játékához alkalmazkodó, azt elrontani akaró és nem a megszokott MTK-filozófia mentén zajló játékrendszert.

Megjegyezzük, ez a kudarckerülő  edzői filozófia érvényesül a magyar klubok 60-70 százalékánál, ez a magyar edzői felfogás. Azért érdekes ez, mert László nem Magyarországon szívta magába az edzői tudományt…

Kérdés persze, ha egy klub hat éves, határozott idejű szerződést köt alkalmazottjával és fél év után meneszti, akkor ki kell fizetni neki a hátrelévő 5,5 év jövedelmét?

A munkajog szerint igen, hacsak nem tartalmazott valamilyen különleges záradékot az edző és az MTK között létrejött szerződés. A klub vezetősége, se ezzel, se az ügy további részleteivel kapcsolatban további sajtónyilatkozatokat nem kíván tenni. A szakmai stáb és a játékosok az OTP Bank Liga mérkőzésekre koncentrálnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik