Foci

Van Gaalt a sajtó nem rúgathatja ki, de a másodosztályú csapat már igen

A Manchester United holland trénere megpróbálkozik a lehetetlennel: a „fergusoni útra” akar lépni.

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere, Louis van Gaal, az apropó pedig az volt, hogy pénteken a legjobb 32 között lép pályára az együttes az FA-kupában. Az azonban egyértelmű volt, hogy nem csak a Derby County otthonában rendezett mérkőzés lesz terítéken.

A holland szakemberről azt terjesztette el az angol sajtó a minap, hogy bedobta a törülközőt és felajánlotta a lemondását a Southampton elleni bajnoki fiaskó után. A holland ezt kikérte magának, szerinte amit az újságírók tettek, az szörnyű és borzalmas, és

egyébként is „kirúgták” már őt háromszor a szezon során a címlapokon, aztán mégis a helyén van még.

A Vörös ördögök bukdácsolnak a szezonban rendesen, van Gaal elszórt egy vagyont a keret megerősítésére, ehhez képest tíz pont hátrányban vannak a Premier League mércéjével mérve „zsebpénzből” dolgozó Leicester Cityvel szemben, ráadásul a szurkolók, a szakma, de még a klub korábbi játékosai szerint is unalmas meccseket játszanak. Ha mindez nem lenne elég, a Bajnokok Ligájából is kiesett már a United, így készülhet az Európa Ligára tavasszal.

A Ligakupától való korai búcsú után van Gaal is érzi, hogy valamit villantania kell az angol porondon, erre pedig jelen állás szerint az FA-kupában lenne valós esélye. Azt ő is tudja, hogy egy Derby elleni zakó megpecsételheti a sorsát.

Most már nem veszíthetek, mert a végén még az igazat írják meg és tényleg ki leszek rúgva.

Van Gaal abban bízik, hogy a Manchester United legendás menedzserének, Sir Alex Fergusonnak az útját járja majd be. Vagy legalábbis valami hasonlót.

A skót szakember alatt erősen ingott a kispad 1990-ben (már három éve irányította akkor a csapatot), szinte mindenki biztosra vette, hogy a Nottingham Forest elleni FA-kupa párharcot elbukja a United, Fergusont pedig kirúgják. Mark Robins aztán megszerezte a manchesteriek győztes gólját, a csapat később megnyerte a döntőt, a többi pedig történelem:

Sir Alex Ferguson 27 év alatt a többi közt tizenhárom bajnoki címet, öt FA-kupát, négy Ligakupát és két Bajnokok Ligáját nyert a Manchester Uniteddel.

Most van Gaal is abban reménykedik, hogy az FA-kupa lesz az ő megmentője. Persze ehhez a Derby Coutnynak is lesz egy-két szava.

(via BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik