Foci

Spanyol Kupa: a ráadás ráadása babrált ki a kiscsapattal

A Valencia két gól is szerzett a negyeddöntő első meccsén, de így is 1-1-re végzett.

A szerdai két mérkőzés után csütörtökön is a negyeddöntők odavágóival folytatódott a Spanyol Kupa. A sorsolás legjobban talán a Sevillának kedvezett, amely a másodosztály 11. helyén álló Mirandés ellen csatázott a legjobb négy közé jutásért.

Az Európa Liga tavalyi győztesének vezetője gólját Steven N’Zonzi szerezte meg a 20. percben. A francia futballista gólját elképesztő kavarodás előzte meg, a labda ide-oda pattogott, míg elé került.

Az egygólos vereség még némi reményt jelentett volna a kiscsapatnak, de a ráadás ráadásában Vitolo találatával kétgólos előnnyel utazhat a visszavágóra az andalúz gárda. A játékos a jelzett három perces ráadás után néhány másodperccel kotorta be a labdát a Mirandés kapujába. Ezzel valószínűleg el is döntötte a továbbjutás kérdését.

A nap másik összecsapásán két első osztályú együttes, a Valencia és a Las Palmas találkozott. A mérkőzésen két Valencia-gól született, de így sem nyerte meg az összecsapást Gary Neville együttese. A bajnokság újonca Wilfiried Zahibo öngóljával került előnybe, a középpályás egy szabadrúgás után fejelt a saját kapujába.

A második játékrészben a házi gólkirály, Paco Alcácer egalizálni tudott, de több ezen az estén nem volt a Turia-parti gárdában.

Eredmény – Spanyol Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés

Sevilla – Mirandés 2-0 (1-0)
Gólszerző: N’Zonzi (20.), Vitolo (90+4.)

Valencia – Las Palmas 1-1 (0-1)
Gólszerző: Alcácer (61.) illetve Zahibo (38. – öngól)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik