Foci

Hétfőn gazdára talál az Aranylabda

Pályafutása ötödik Aranylabdáját gyűjtheti be hétfőn Lionel Messi, aki egyértelmű favoritja a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és a France Football magazin által közösen odaítélt díjnak - írja az MTI.

Az FC Barcelona sztárjának végső sikere szinte biztosra vehető, ráadásul több nemzetközi sajtóorgánum arról számolt be a héten, hogy a FIFA egy technikai hiba miatt néhány pillanatra a honlapján már mint győztest tüntette fel az argentin válogatott csatárt.

Az esélyekről sokat elárul, hogy Messi győzelmére szinte semmit sem fizetnének a fogadóirodák, a William Hillnél például 1,04-es oddsszal adják, hogy a “Bolha” viheti haza a futballvilág legrangosabb egyéni kitüntetését.

A szintén barcelonai Neymarnál 10-es, míg a Real Madridot erősítő címvédő, és háromszoros győztes Cristiano Ronaldónál 20-as az odds.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Messi az elmúlt szezonban – a spanyol Szuperkupa kivételével – mindent lehetséges trófeát elhódított a Barcelonával. A katalán sztárcsapat lett az első a futballtörténelemben, amelynek másodszor sikerült tripláznia, azaz egy szezonon belül a bajnoki cím és a kupagyőzelem mellett a Bajnokok Ligája trófeáját is elhódítania.

A FIFA-gálát hétfőn 18.30-tól tartják.

Ezen adják át a legjobb férfi és női játékosnak járó elismerés mellett többek között az elmúlt év legszebb góljáért járó Puskás-díjat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik