Foci

Pisont István a DVTK-ba igazol

Kedden Diósgyőrben sajtótájékoztató keretében mutatták be a Bekő Balázs vezetőedzőt váltó új szakmai stábot. Az új főnök, Egervári Sándor személye már korábban kiderült, de a másodedző kérdése eddig nyitott volt.

Nos Pisont István lesz az. A 46 éves szakember 2009-2015 között, Bernd Storck érkezéséig szövetségi edzőként az MLSZ korosztályos válogatottait vezette.

Hat év alatt közel 150 nemzetközi mérkőzésen ült a kispadon. Csapatával kétszer is az U17-es elitkörbe jutott (utóbb a nagydöntőbe jutás csak adminisztratív okok miatt nem sikerült), és másodedzője volt az U19-es világbajnoki részvételt kiharcoló csapatnak.

MTI
Balról jobbra: Szabó Tamás, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője, Egervári Sándor, Pisont István és Árki Gábor sportigazgató Fotó: MTI

a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője (b), Pisont István másodedző (j2) és Árki Gábor sportigazgató

Legnagyobb sikerét 2009-ben épp Egervári Sándor segítőjeként érte el az egyiptomi U20-as világbajnokságon. Pisont István szövetségi edzőként 15 tétmérkőzésen vezette az utánpótlás-válogatottakat, mérlege 10 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség.

Labdarúgóként háromszoros magyar és háromszoros izraeli bajnok, emellett a magyar és az izraeli kupát is a magasba emelhette, valamint a Bundesligában is szerzett tapasztalatokat. A magyar válogatottban 31 alkalommal lépett pályára.

Az Egervári-Pisont kettős kimondottan erősnek tűnik. Érzésünk szerint Diósgyőrben tavasszal visszatérnek a nézők a lelátóra, mert sokkal több örömben lesz részük, mint ősszel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik