Foci

Ronaldóék nem tudták kihasználni a Barca botlását

Kétszer is vezetett a Real. Bale emberhátrányban szerzett gólja után csak egy percig örülhetett Benítez.

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 18. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Real Madrid a Valencia otthonába látogatott. A Barcelona szombaton nem tudott nyerni a városi rivális otthonában, így a madridiak egy esetleges győzelemmel közelebb kerülhettek volna a címvédőhöz. A Blancók számára azért is lett volna fontos a győzelem, mert az Atlético sikerrel abszolválta a Levante elleni meccsét.

A Mestallában az első fél órában uralta a meccset a Real, ennek eredményeként ők is szerezték meg a vezetést. A 16. percben egy csodálatos összjáték után Karim Benzema lőtt a kapuba (0-1).

A Valencia még a szünet előtt még egalizálni tudott. A Pepe buktatása után megítélt büntetőt Dani Parejo váltotta gólra (1-1).

A fordulást követően Mateo Kovacic brutális belépője után mehetett zuhanyozni, így az utolsó bő húsz percre emberhátrányba került Rafa Benítez alakulata. A kiállítás nem törte meg a vendégeket, Toni Kroos szabadrúgása után Gareth Bale fejelt gyönyörű mozdulattal a hosszú sarokba (1-2).

Egy percig vezetett a Real, Paco Alcacer szintén fejjel volt eredményes (2-2).

Alvaro Negredo a ráadás perceiben hős lehetett volna, de ziccerben a kapusba lőtt, így maradt a döntetlen. Gary Neville irányításával továbbra is nyeretlen a Valencia a bajnokságban. A madridiak hátránya négy pont az Atlético, és kettő az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó katalánok mögött.

Eredmény – La Liga, 18. forduló

Valencia – Real Madrid 2-2 (1-1)
Gólszerző: D. Parejo (45+1 – büntetőből), P. Alcacer (83.) illetve Benzema (16.), Bale (82.)
Kiállítva: Kovacic (68.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik