Foci

Hiddink irányításával először győzött a Chelsea

Sikerrel kezdte az új esztendőt a bajnoki címvédő.

José Mourinho december közepén történt menesztése után Guus Hiddink lett a angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea menedzsere. Sunderland elleni sikert még a lelátóról nézte a holland, a Fekete Macskák ellen Steve Holland és Eddie Newton meccselt.

Hiddink eddig egy Watford, valamint egy Manchester United elleni döntetlent tudott letenni az asztalra. Vasárnap délután a forduló előtt az ötödik helyen álló Crystal Palace otthonába látogatott a bajnoki címvédő. Visszakerült a Kékek kezdőjébe a rengeteget kritizált Cesc Fabregas, aki meg is hálálta a bizalmat. A 29. percben hatalmas passzt adott Diego Costának, aki Oscar elé tálalt, a brazil pedig az üres kapuba passzolt (0-1).

Hatalmas futballt nem mutatott be a Chelsea, de talán számukra most nem is ez a legfontosabb. Rossz hír a szurkolóknak, hogy Eden Hazard már a találkozó elején megsérült, őt Pedro váltotta.

A második játékrészben hat perc alatt eldöntötte a három pont sorsát a vendég csapat. Előbb a 60. percben lőtt Willian bődületesen nagy gólt a rövid felsőbe (0-2).

A 66. percben a második gólt szerző brazil lőtt keresztbe egy labdát, amelyet Diego Costa passzolt a kapuba (0-3). A spanyol csatár eddig két meccsen lépett pályára Hiddink irányítása alatt (a United elleni összecsapást eltiltás miatt kihagyta), és már a harmadik gólját jegyezte.

Győzelmével a Chelsea 20 fordulót követően a tizennegyedik a tabellán. a Palace veresége ellenére is hetedik.

Eredmény – Premier League, 20.forduló

Crystal Palace – Chelsea 0-3 (0-1)
Gólszerző: Oscar (29.), Willian (60.), D. Costa (66.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik