Foci

A németek már tudják Guardiola hol fog edzősködni

A Kicker című német lap információi szerint a Bayern Münchentől távozó Josep Guardiola jövő nyártól a Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője lesz. A sportlap megbízható angol forrásra hivatkozva úgy értesült, hogy a 44 éves spanyol tréner három idényre szóló szerződést ír alá a manchesteri klubbal, amelytől évente 25 millió eurós (7,8 milliárd forint) fizetést kap.

Ezzel ő lesz a világ legjobban kereső futballedzője, az eddigi bérének – évi 12 millió euró (3,7 milliárd forint) – pedig több mint a dupláját kapja majd.

Guardiola jelenlegi klubja, a Bayern München vasárnap jelentette be, hogy a 2013-ban érkezett szakvezető nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését, vagyis a szezon végén immár biztosan távozik. Helyét az olasz Carlo Ancelotti veszi át a bajor együttesnél.

Egy másik német újság, a Bild már októberben megírta, hogy a spanyol tréner jövő nyártól a Manchester Cityt irányíthatja, de ezt az információt sem az angol klub, sem Guardiola sem kommentálta. A City jelenlegi vezetőedzője, a chilei Manuel Pellegrini szerződése 2017-ig érvényes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik