Foci

Klubvilágbajnok a Barcelona, Messi hihetetlen rekordot állított fel

A gránátvörös-kékek a csütörtöki elődöntőben Suárez triplájával győzték le a Guangzhou csapatát, a fináléban pedig a River Plate ellen léptek pályára Luis Enrique fiai.

Az argentin különítmény letámadással próbálta zavarba hozni az első játékrészben a katalánokat, és bár egy darabig kihúzták kapott gól nélkül, a szünetre mégis előnnyel vonulhatott a Barca.

Messi a félidő hajrájában Neymar előkészítése után egy testcsellel verte át védőjét majd eltette a hosszúba a lasztit.

A világklasszis támadónak így elsőként a futballtörténelemben hét különböző sorozatban sikerült gólt szereznie egy naptári éven belül.

A térfélcserét követően Suárez egy villámgyors kontra végén duplázta meg csapata előnyét.

Bő húsz perccel a vége előtt az uruguayi feltette az i-re a pontot, ezúttal fejjel juttatta a játékszert a gólvonal mögé.

A Barcelona így megszerezte idei ötödik trófeáját és klubrekordot döntött: 2015-ben 50 nyertes meccset tudhatnak maguk mögött, ez eggyel több, mint amit 2012-ben elértek.

A klub-vb 2005-ben váltotta fel a klub világkupát, amelyen kizárólag Európa és Dél-Amerika legjobb csapata csapott össze. A klubvilágbajnokságon a hat kontinens legrangosabb klubsorozatának győztese, valamint a házigazdákat képviselő együttes szerepel. A megváltozott rendszer ellenére továbbra is kizárólag Dél-Amerikából és Európából került ki a győztes, s olyan is csak kétszer, 2010-ben és 2013-ban fordult elő a kongói Mazembe, illetve a marokkói Raja Casablanca révén, hogy más kontinenst képviselő csapat került fináléba.

A jogelőd klub világkupát is beleszámítva az eddigi 54 kiírásból 29-et Európa, 25-öt Dél-Amerika képviselője nyert meg.

Eredmények – Klubvilágbajnokság

FC Barcelona (spanyol)-River Plate (argentin) 3-0 (1-0)
gól: Messi (36.), Suárez (49., 68.)

a 3. helyért:
Sanfrecce Hirosima (japán)-Guangzhou Evergrande (kínai) 2-1 (0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik