Foci

Alsóházi rangadóra készül az edző nélküli Chelsea

Két nappal Mourinho menesztése után fontos bajnokit játszik a címvédő.

A hétvége és a hétfő este folyamán az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 17. fordulóját. A karácsony előtti utolsó kör két legjobban várt mérkőzése a szombat délutáni Chelsea – Sunderland és a hétfői Arsenal – Manchester City találkozó.

José Mourinho csütörtöki menesztése után mindenki kíváncsian várja, hogy mire megy a bajnoki címvédő a kieső helyen álló Sunderland ellen. Nem túlzás az alsóházi rangadó jelzővel illetni az összecsapást, a 16. helyen álló Chelsea mindössze három pontot előzi meg az utolsó előtti helyen álló Fekete Macskákat.

Gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a holland Guus Hiddink lesz a londoniak menedzsere a szezon végéig, a szombati mérkőzést minden bizonnyal a Stamford Bridge lelátójáról nézi majd. Ideiglenesen Mourinho egyik korábbi segítője, Steve Holland meccsel a délután négy órakor kezdődő találkozón.

A legnagyobb kérdés, hogy a portugál kirúgása után milyen lelki állapotban lesznek a játékosok. Az nem kérdés, hogy ennyi idő alatt új szisztémát nem lehet kidolgozni, ilyenkor a játékosok lelki világának a rendbetételével kell foglalkoznia egy edzőnek.

Premier League, 17. forduló

Szombat:
Chelsea – Sunderland 16.00
Manchester United – Norwich City 16.00
West Bromwich Albion – AFC Bournemouth 16.00
Stoke City – Crystal Palace 16.00
Everton – Leicester City 16.00
Southampton – Tottenham Hotspur 16.00
Newcastle United – Aston Villa 18.30
Vasárnap:
Watford – Liverpool 14.30
Swansea City – West Ham United 17.00
Hétfő:
Arsenal – Manchester City 21.00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik