Foci

Van Gaal magyarázza a bizonyítványt, de minek

Semleges néző számára igen élvezetes mérkőzést játszott egymással a Wolfsburg és a Manchester United a labdarúgó Bajnokok Ligájában, végül a hazai pályán játszó németek nyertek 3-2-re. Egy vereség sosem esik jól, ám a Vörös Ördögök számára duplán fájó volt a kedd este, ugyanis ezzel egy időben a PSV is legyőzte a CSZKA Moszkvát, így elköltött fontmilliók ide vagy oda, az angolok tavasszal az Európa Ligában lesznek kénytelenek folytatni.

Az összefoglaló:

Bár a Manchester Unitedet az utóbbi időben elkerülik a sikerek, azért alapvető elvárás volt velük szemben, hogy legalább a nyolcaddöntőig jussanak el. Ha innen nézzük,

elég nagy blama a kiesés.

És nem azzal van a baj, hogy az együttes 3-2-re kikapott Wolfsburgban, sokkal inkább az egész sorozatot nézve volt csalódást keltő a United teljesítménye.

Őrült meccs volt. Nekünk és nekik is megvoltak a helyzeteik. Ha gólt szereztünk, válaszoltak rá, amikor egyenlítettünk, utána két perccel ők is betaláltak. Ennél többet egyszerűen nem tudtunk volna tenni, ennyi volt most bennünk

– mondta a BT Sportnak a lefújás után Louis van Gaal, akit egyre több kritika ér a manchesteriek mutatott játéka miatt. A holland ugyanakkor nem tűnik önmarcangoló típusnak, vélhetően ezen a fiaskón is hamar túl fogja tenni magát.

Persze ez kemény, hogy így alakultak a dolgok, de ez van, már megtörtént. Az eindhoveni találkozó sem úgy alakult, ahogyan az nekünk kedvezett volna. De részünkről a koncentráció hiánya volt a vereség elsőszámú oka.

Bár van Gaal többször is hangoztatta, hogy ilyen a futball, benne van a pakliban, hogy nem az esélyes nyer, azért a végén csak bírózott egy kicsit. Igaz, nem a mostani meccs kapcsán, hanem még a szeptember 15-i, eindhoveni összecsapás kapcsán:

A PSV elleni első meccsünkön a játékvezetőnek több olyan döntése is volt, ami kedvezőtlen volt a számunkra. Márpedig egy ilyen szoros csoportban ezek hatványozottan számítanak.

A United játékát amúgy már nem csak a szurkolók, hanem a klub korábbi játékosai is kritizálják. Edwin van der Sart nem nyűgözi le a mutatott teljesítmény, Rio Ferdinand pedig cikinek érzi, hogy az Európa Ligában folytatja az együttes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik