Foci

Manipulálják a focimeccsek nézőszámait

A ferencvárosi kötődésű ckozep.hu fotók alapján egyesével leszámolta a szombati örökrangadó lelátóján álló, ülő szurkolókat. Azt állítják, a közölt nézőszám felét sem érte el a valós.

A hétvégén negatív csúcs született az NB1-ben, már ami az összesített nézőszámot illeti. A hat bajnokit 8940 néző látta. Holott az Illovszky Stadionban örökrangadót rendeztek, ahol a híradások szerint 2114 néző foglalt helyet a lelátókon.

Ez nem sok. A hivatalos közönségszámot általában a rendező fél, jelen esetben az MTK közli, vagy a beléptetőrendszer számait, vagy az eladott jegyeket és a bérleteseket összegzik.

Szó, mi szó, valóban bántóan kevesen látták szombaton a Fáy utcában, amint Torghelle Sándor a meccs egyetlen találatával megtöri a Fradi 34 meccsen át tartó veretlenségi sorozatát (1-0).

fotoapalyaszelerol.com
A fotóért köszönet a  fotoapalyaszelerol.com -nak

Hogy pontosan mennyien? Nos, a ckozep.hu körbefotózta és egyesével leszámolta a szurkolókat és azt kérdezik, vajon hova tűnt 1180 néző?. Pedig még azokat is megtippelték, akik büfé, vagy toalett okán hiányozhattak a képről.

A hivatalosnak mondott nézőszámmal szemben ők azt állítják, hazai oldalról 500, míg a vendégszektorban 434 fradista, így összesen 934 fő volt kinn.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik