Foci
csányi sándor (csányi sándor)

Csányi elismerte, hiba volt bevezetni a szurkolói kártyát

24.hu
24.hu

2015. 11. 23. 12:49

A szövetség elnöke biztos benne, hogy a válogatott nem fog megégni a jövő évi Európa-bajnokságon.
Korábban a témában:

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor interjút adott a boon.hu-nak. A beszélgetés során több témát is érintettek, ezekből válogattuk össze a legfontosabbakat.

A bajnokságról elmondta, hogy szerinte a színvonal emelkedett, köszönhetően annak, hogy tizenhatról tizenkettőre csökkent a csapatok létszáma. A kevés néző miatt viszont aggódik, elmondása szerint a játékosok és a csapatok is megérdemelnék, hogy többen lássák őket a helyszínen. Hozzátette, hogy keresik az okokat, ezért vizsgálják a televíziós közvetítések gyakorlatát is.

Elismerte, hogy a szurkolói kártya bevezetése hiba volt. A kötelezővé tételéhez ő maga ragaszkodott.

Viszont a kártya az idei szezon kezdetétől már nem kötelező, ezért ez nem lehet kifogás arra, hogy kevés néző van a stadionban.

Az OTP Bank Ligával kapcsolatban még elmondta, létszámemelésben egyáltalán nem gondolkodnak. Annak viszont örülne, hogy ha a budapesti együttesek kárára több vidéki csapat szerepelne az első osztályú bajnokságban. A másodosztályban viszont növekszik majd a létszám, éppen azért, hogy több fellegvár jöjjön létre.

A honi labdarúgás megítélése szerint nagyot lépett előre az infrastruktúra területén. Korábban folyamatosan csökkentek a pályák, mára már viszont ezerháromszáz pálya épült fel, amely nagyban köszönhető a TAO-nak is. Nagy fordulat állt be az amatőr labdarúgás területén is. Hétezerről tizenegyezerre nőtt a csapatok száma.

A válogatottal kapcsolatban kifejtette, hogy természetesen nagyon boldog, hogy 44 év után sikerült kijutni az Európa-bajnokságra. Attól egyáltalán nem tart, hogy leégünk a kontinensviadalon. Szerinte ha úgy játszunk, mint a norvégok ellen, akkor biztosan nem.

Arról nem álmodozik, hogy milyen csoportellenfeleket szeretne. Úgyis azokkal kell majd játszani, akiket a mieink csoportjába sorsolnak december 12-én.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.