Foci

Storck elmondta, hogy mi döntött a keret kialakításánál

Nem a kor számít, hanem a teljesítmény.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck péntek délután szűkítette a keretét a Norvégia elleni Eb-pótselejtezőre. A német szakember több meglepő döntést is hozott, bekerült a csapatba az idei szezonban a bajnokságban még pályára sem lépő Kleinheisler László, lekerült viszont a névsorról Varga Roland.

A csakfoci.hu oldalán található a kapitány több nyilatkozata. A fiatalokkal kapcsolatban elmondta, hogy számára nem a kor számít, hanem a teljesítmény:

Nálam nincsenek fiatal és idő játékosok, nálam jó játékosok vannak, én lehetőséget adok a fiatalabb futballistáknak, de ez nekik is felelősséget jelent, meg kell, hogy mutassák, hogy mit tudnak. Az U20-as válogatottban is láthattuk, hogy nagyon sok tehetséges játékos van, közülük néhányat az A-válogatottba is elhozta, például Nagy Ádámot, aki ugye már a Ferencvárosban is szerepet kapott. Ez a magyar labdarúgás jövője!

A döntéseire is magyarázatot adott: “Sajnos Dibusz Dénes megsérült, amit sajnálok, mert nagyon jó kapus, aki nagyon szeretett volna itt lenni. Kovács Istvánt kiváló játékosnak tartom, akárcsak Kleinheisler Lászlót, vagy Pekár Lászlót a Puskás Akadémiától. Ők a jövőt testesítik meg a válogatottnál.”

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Bogdán Ádám (Liverpool), Király Gábor (Haladás), Megyeri Balázs (Getafe)

Védők: Bosnjak Predrag (Haladás), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton), Kádár Tamás (Lech Poznan), Lang Ádám (Videoton), Leandro (Ferencváros), Vanczák Vilmos (Sion)

Középpályások: Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Videoton), Kovács István (Videoton), Nagy Ádám (Ferencváros), Pintér Ádám (Ferencváros)

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Pekár László (Puskás Akadémia), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Hamburg), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik