Foci

Eb-pótselejtező: ők veszik fel a harcot Norvégiával

A magyar labdarúgó-válogatott Norvégia ellen játszik Európa-bajnoki pótselejtezőt. A megbízott szövetségi kapitány, Bernd Storck pénteken délután, az M4 sportcsatorna vendége volt és ott jelentette be, hogy kik alkotják a végleges keretet. Ami már előre biztos volt, hogy Dibusz Dénes és Márkvárt Dávid nem lesz ott a listán, rájuk ugyanis sérülés miatt nem számíthat a német szakember.

Íme, az Eb-pótselejtezőre készülő keret:

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook/MLSZ

Érdekesség, hogy két újonc is bekerült a szűkített keretbe, Kleinheisler László és Pekár László is első válogatott mérkőzésére készülhet. A Ferencvárost öten, a Videotont négyen képviselik, míg újra ott van a csapatban Stieber Zoltán és Szalai Ádám is.

A megnevezett játékosoknak hétfőn lesz jelenésük Telkiben, akkor fordul célegyenesbe a felkészülés, majd a válogatott szerdán utazik el Oslóba. Az első mérkőzést novermber 12-én rendezik Norvégiában, a visszavágót pedig 15-én, a Groupama Arénában. Mind a két összecsapás kezdési ideje 20.45.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Bogdán Ádám (Liverpool), Király Gábor (Haladás), Megyeri Balázs (Getafe)

Védők: Bosnjak Predrag (Haladás), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton), Kádár Tamás (Lech Poznan), Lang Ádám (Videoton), Leandro (Ferencváros), Vanczák Vilmos (Sion)

Középpályások: Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Videoton), Kovács István (Videoton), Nagy Ádám (Ferencváros), Pintér Ádám (Ferencváros)

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Pekár László (Puskás Akadémia), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Hamburg), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik