Foci

Mákja volt a Realnak, nyertek a manchesteri csapatok

A Juventus egy pontot gyűjtött Németországban, a Sahtar Donyeck kiütötte a Malmöt.

Real Madrid-Paris Saint-Germain 1-0 (1-0)

Két héttel ezelőtt Párizsban mérték össze erejüket az A csoport nagyágyúi, de az a meccs nem hogy gólt, izgalmakat sem hozott.

A Bernabéuban a PSG támadóan lépett fel, több helyzetük is adódott a félidő első felében, mégis a Real került előnybe egy mázlis góllal.

A Marcelo sérülése miatt csereként beálló Nacho átadása ravaszul pattogott a bal alsó sarokba.

Akár a félidőig fordíthatott volna a francia különítmény, ha a helyzetek számát vesszük alapul. Ugyanakkor hiába rohamoztak egészen a lefújásig, egyenlíteniük sem sikerült, így nagyon fájó vereséget szenvedtek a spanyol fővárosban.

Sahtar Donyeck-Malmö 4-0 (1-0)

Az ukrán együttes nagy meglepetésre kikapott Svédországban az előző körben, így lépéshátrányba került riválisával szemben a harmadik helyért folyó küzdelemben.

A “visszavágón” a Donyeck szerezte meg a vezetést, egy szélről érkezett beadásnál Gladkyj fejesét előbb hárította a kapus, második próbálkozásra viszont már a hálóba talált az ukrán.

A folytatásra teljesen szétesett a gyengébb játékerőt képviselő Malmö, a donyecki csapat pedig meg sem állt négyig.

PSV Eindhoven-Wolfsburg 2-0 (0-0)

Dzsudzsák Balázs korábbi együttese a párharc első meccsén 2-0-s vereséget szenvedett Wolfsburgban, volt miért tehát visszavágniuk a hollandoknak.

Ez össze is jött a PSV-nek, kezdődött minden Locadio találatával, aki remek ütemű indítással lépett ki majd értékesítette ziccerét a második felvonásban.

Majd folytatódott és egyben zárult is de Jong góljával, aki remek ütemben emelte át a bőrt a kapujából kimászó kapus felett.

Manchester United-CSZKA Moszkva 1-0 (0-0)

Két hete felejthető meccsen ikszelt egymással a két együttes, most pedig az Old Traffordon próbálkozhattak újra a felek.

A mérkőzés ezúttal Wayne Rooney-ról szólt, pláne, ha a második félidőt nézzük. A második félidő derekán láthatóan lerántották az angol csatárt a büntetőterületen belül, de a bíró sípja néma maradt.

Két perccel később már betalálhatott volna, de két méterről nem sikerült bekotornia a célba a lasztit.

Ami kétszer nem jött össze, harmadszorra már igen, Rooney Lingaard kanyarintását véthetetlenül fejelt a kapu közepébe, és ezzel három pontot gyűjtött a Unitednek.

Benfica-Galatasaray 2-1 (0-0)

Az első játékrészben nem született gól Portugáliában, a rövid pihenő viszont megtette a hatását.

A Benfica egy rögzített szituációt követően örvendeztette meg góllal a közönséget, Luisao volt eredményes.

Sokáig nem tartott az öröm az Estádio da Luzban, Podolski lába sült el török részről.

A lefújás pillanatában aztán mégis boldog lehetett a lisszaboni publikum, Luisao egy szöglet után furcsa mozdulattal emelt a ficakba.

Sevilla Manchester City 1-3 (1-3)

Manuel Pellegrini tanítványai október közepén az utolsó pillanatokban szerzett góllal győzték le a Sevillát, így a spanyoloknak lett volna miért törleszteniük.

Nem terv szerint indult hazai szempontból a mérkőzés, Sterling egy tetszetős akció végén a nyolcadik percben Rico kapujába gurított.

Három perccel később meg is duplázta előnyét a City, Fernandinho közelről stukkolt a vonal mögé.

A játékrész derekán szépíteni tudtak a piros-fehérek, Coke beadásánál Tremoulinasnak csak az üres kapuba kellett bólintania.

Még a szünet előtt visszaállította ugyanakkor a kétgólos különbséget a City, Bony laza mozdulattal pöccintett a bal alsóba. Mint később kiderült, a csontparti csatár ezzel a végeredményt is kialakította.

Mönchengladbach-Juventus 1-1 (1-1)

A tavalyi döntős zebrák nem kezdtek túl acélosan ebben a sorozatban – sem -, így azt nem engedhették meg maguknak, hogy pont nélkül távozzanak Németországra.

Ezzel együtt mégis a Gladbach törte meg a gólcsendet a 18. minutumban, Johnson használta ki a torinói védelem tolódási hibáját.

Nem tartott viszont ki a német csapat előnye a szünetig, Lichtsteiner a félidő hajrájában technikás mozdulattal továbbított a gólvonal mögé.

A térfélcserét követően tíz emberre fogyatkozott a Juve, Hernanest brutális szabálytalansága miatt kapott pirosat a játékvezetőtől.

A német klub nem tudott mihez kezdeni az emberelőnnyel, így döntetlennel ért véget a találka, aminek valószínűleg a történtek tudtában a Zebrák örülnek jobban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik