Foci

Magának nehezítette meg a Fradi a Haladás elleni meccset

Ugyan 3-1-re nyert a Ferencváros az OTP Bank Liga 12. fordulójában, nem volt olyan sima a meccs a hazaiak számára.

Szombaton este amolyan csúcsrangadót rendeztek a Groupama Arénában, ugyanis a listavezető Ferencváros a forduló előtt második Szombathelyi Haladást fogadta a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában.

A hazaiak már a meccs kezdetén magukhoz ragadták a kezdeményezést, Királynak kellett védéseket bemutatnia. A 18. percben már ő is tehetetlen volt: Sesták elé került a labda, ő pedig magabiztosan a kapuba helyezett. Ugyan az asszisztens emelte a zászlaját, a játékvezető joggal adta meg a gólt, mivel egy védő sarkazta a támadó elé a lasztit. A folytatásban is egyoldalú volt a meccs, Varga pedig megduplázta az előnyt.

A második játékrész kezdetén is a Ferencvárosé volt az első nagy lehetőség, a gólvonalról kellett tisztáznia a vendégvédelemnek egy szöglet után. Ezután visszavett a Fradi, a Haladás pedig feljavult, volt egy nagy helyzet, majd egy keresztlécen csattanó fejes is, mielőtt Gaál megszerezte a szombathelyiek szépítő gólját.

Inkább az újabb szombathelyi gól volt benne a mérkőzésben, ám a 79. percben jött Ramírez és kilőtte a rövid alsó sarkot, ezzel pedig el is döntötte a meccset. A Ferencváros így folytatta jó szereplését és már 15 ponttal vezeti a tabellát, míg a Haladás visszacsúszott az ötödik helyre.

Az FTC több mint egy éve, 2014. október 4-én vesztett legutóbb bajnoki mérkőzést, a veretlenségi sorozata tehát immár 32 találkozó óta tart, a Groupama Arénában pedig továbbra sem kapott ki az NB I-ben.

Eredmény – OTP Bank Liga, 12. forduló

Groupama Aréna, 7869 néző, v: Erdős

Ferencváros – Szombathelyi Haladás 3-1 (2-0)

 

FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera, Nagy Á. – Varga R. (Pintér Á., 62.), Sesták, Lamah (Nagy D., 80.) – Böde (Busai, 84.)

Haladás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics M., Bosnjak – Nagy P., Fehér, Németh M. (Medgyes, 82.) – Ugrai (Th. Wils, 70.), Gaál, Halmosi

 

gólszerzők: Sesták (19.), Varga R. (37.), Ramírez (79.), illetve Nagy P. (59.)
sárga lap: Pintér Á. (65.),  Nalepa (85.), illetve S. Wils (88.), Fehér (92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik