Foci

Súlyos betegségben szenved Gerd Müller

A Bayern München sajtóközleményben jelentette be, hogy Alzheimer-kóros a 69 esztendős klublegenda - számolt be róla kedd este a Bild.

Gerd Müller november 3-án ünnepli 70. születésnapját, a bajor együttes ez alkalomból döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza a legendás labdarúgó betegségét.

A nemzet bombázója – ahogy a németek hívják – február óta nem él együtt feleségével, a 65 éves Uschival. Lassan egy éve ápolják kórházban.

Igazi gólvágó volt pályafutása során, de mindig szerény maradt, amit különösen tisztelek benne. Csodálatos labdarúgó volt és igaz barátom. A Bayern mindig támogatni fogja Gerd Müllert és családját és segít nekik, amennyiben ez szükséges – nyilatkozott Karl-Heinz Rummenigge klubelnök.

Dr. Hans Förstl, Müller kezelőorvosa elmondta, az egykori kiválóság felesége és a Bayern München támogatásával még sokáig hétköznapi életet élhetett.

“Bár betegségének egyértelmű jeleit már régen észrevette a család, a média, a szurkolók kimutatták szimpátiájukat felé. Az Alzheimer-kór kezdeti szakaszában nagyon fontos volt a megértésük, mert a beteg ilyenkor csak annyit kívánhat, hogy minél tovább élhessen a megszokott környezetében” – mondta a szakember.

Müller pályafutása során 453 találkozón lépett pályára a Bayern színeiben, és 398-szor talált az ellenfelek hálójába. A német válogatottban ő tartja rekordot 68 góllal 62 fellépésből. Csak Pelé és Romário előzi meg őt a góllövő örökranglistán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik