Foci

Kétgólos előnyből kapott ki a Puskás Akadémia Fehérváron, Debrecenben ikszelt az Újpest

A labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában nyert a címvédő Videoton és a Paks, a Loki az Újpesttel, a DVTK a Haladással, az MTK pedig a Békéscsabával ikszelt. Eredmények.

Videoton – Puskás Akadémia 3-2

A bajnoki címvédő egyelőre szenved a szezonban, a szombati mérkőzést megelőző tíz forduló alatt már hétszer kikapott, így az utolsó előtti helyről várta a Felcsút elleni mérkőzést – amelyet Orbán Viktor miniszterelnök is a helyszínen tekintett meg. Borzalmasan indult a meccs a Vidi számára, ugyanis míg a fehérváriak elpuskázták a helyzeteiket, addig a Puskás Akadémia nem tette meg ezt a szívességet, Lencse Vinícius elcsúszását használta ki, Pekár pedig egy szöglet után lőtt szépségdíjas gólt kapásból.

Gyurcsó a 34. percben szabadrúgásból megszerezte a szépítő találatot a hazaiak részéről, ez pedig mintha életet lehelt volna a Videoton játékába, főleg a székesfehérváriak irányítottak innentől kezdve. Az 50. percben össze is jött az egyenlítés, egy védelmi megingást Suljic használt ki, magabiztosan helyezett közelről a kapuba.

Nyíltsisakos maradt a küzdelem a folytatásban is, a vendégek pedig kis híján visszavették a vezetést a 66. percben, Lencse azonban a kapufát találta el. Volt még egy nagy helyzete a felcsútiaknak, akkor Danilovics védett nagyot, majd a 80. percben a csereként pályára küldött Kovács ugratta ki a leshatáron Gyurcsót, aki egy lapos lövéssel megnyerte csapatának a meccset. A végére még tíz emberre fogyatkozott a Puskás Akadémia, Fiola kapta meg a második sárgáját.

Végeredmény

Székesfehérvár, 1745 néző, v.: Erdős J.

 

Videoton FC – Puskás Akadémia FC 3-2 (1-2)

 

Videoton: Danilovic – Szolnoki (Feczesin 31.), Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, Pátkai, Pölöskei (Simon Á. 72.) – Oliveira (Kovács I. 72.), Gyurcsó, Suljic

PAFC: Pogacsics – Fiola, Fodor F., Kelic, Dinjar – Bacelic-Grgic, Márkvárt (Pintér B. 83.) – Pauljevic, Sallai R. (Tischler 83.), Pekár – Lencse

gólszerzők: Gyurcsó (33., 79.), Suljic (50), illetve Lencse (6.), Pekár (22.)

sárga lap: Pölöskei (10.), Pátkai (52.), Stopira (65.), illetve Bacelic-Grgic (58.), Márkvárt (69.), Fiola (81., 84.)

piros lap: Fiola (84.)

DVSC – Újpest 1-1

Nem mondhatni, hogy egymásnak estek a csapatok a debreceni Nagyerdei Stadionban, inkább a mezőnyben aprították egymást a felek. A 28. percben aztán Tisza révén vezetéshez jutott a Loki, de nem tartott sokáig a hazai öröm, nem sokkal később ugyanis Diagne lövése a lécről a gólvonal mögé pattant.

A második játékrészben főleg a vendégeknél volt a labda, akadt is pár újpesti helyzet, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A hajrára felpörögtek az események, a Lokinak pedig meccslabdája volt, ám Sidibe ziccerben a felső lécre bombázott. Nem is változott az eredmény, 1-1 lett a meccs vége.

Végeredmény

Debrecen, 4052 néző, v: Farkas

 

DVSC-TEVA – Újpest FC 1-1 (1-1)

 

DVSC: Radosevic – Mészáros, Máté P. (Sidibe, 22.), Brkovic, Korhut – Jovanovic, Bódi, Zsidai, Tisza – Balogh N., Castillion (Kulcsár T., 60.)

Újpest: Kovács Z. – Nagy T., Litauszki, Heris, Mohl – Balázs B., Bardhi, Balogh B., Hazard (Perovic, 87.), Andric – Diagne

gólszerzők: Tisza (28.), illetve Diagne (32.)

sárga lap: Brkovic (78.), illetve Bardhi (72.), Nagy T. (76.)

DVTK – Haladás 1-1

A szezon egyik meglepetése, hogy az előző idényben huszáros hajrával az élvonalban maradt szombathelyiek ezúttal szépen menetelnek, fordulóról fordulóra gyűjtögetik a pontokat. Miközben a Halinak nagyon megy, a Diósgyőr kissé beragadt a rajtnál, elég hullámzó a borsodi együttes teljesítménye.

A hazaiak szereztek vezetést a 16. percben, Novothny kapott remek kiugratást, majd higgadtan befejezte a támadást, ám a diósgyőri védelem nem sokkal később teljesen megfeledkezett Némethről, aki köszönte szépen és egyenlített. A szünetig még akadt helyzet mind a két oldalon, ugyanakkor az eredmény nem változott.

A második játékrészben szép csendben csordogált a játék, azonban érdemi dolog nem nagyon történt. Nem is született több gól a lefújásig, osztoztak a pontokon a csapatok.

Végeredmény

Miskolc, 3409 néző, v.: Iványi

 

Diósgyőri VTK-Szombathelyi Haladás 1-1 (1-1)

 

Diósgyőri VTK: Rados – Kovács G., Lipták, Tamás M., Eperjesi – Kitl, Okuka, James (Egerszegi, 65.), Barczi – Takács T. (Grumic, 65.), Novothny

Szombathelyi Haladás: Király – Angyal, Jagodics, S. Wils, Bosnjak – Medgyes (Gosztonyi, 70.), T. Wils, Németh M., Fehér Z., Halmosi (Nagy P., 85.) – Gaál (Popin, 80.)

gólszerzők: Novothny (16.), illetve Németh M. (26.)

sárga lap: Tamás M. (89.), illetve Fehér Z. (15.), Medgyes (66.), Gaál (75.)

Békéscsaba – MTK 1-1

A hazai környezetben játszó újonc a múlt héten nagy bravúrt ért el, amikor legyőzte a címvédő Videotont 2-0-ra és ezúttal is jól tartotta magát az MTK ellen, 45 percnyi játék után ugyanis még 0-0 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész kezdetén érett az MTK vezető gólja, a 64. percben Torghelle meg is szerezte azt. Már-már úgy tűnt, ez a találat három pontot ér az MTK-nak, ám a 93. percben egy szabadrúgást követően Punosevac beállította az 1-1-es végeredményt.

Végeredmény

Békéscsaba, 1732 néző, v.: Karakó

 

Békéscsaba 1912 Előre-MTK Budapest 1-1 (0-0)

 

Békéscsaba: Ilizi – Bényei, Vadász, Fehér Zs., Guaru – Borbély, Spitzmüller, Calvente Criado, Laczkó (Punosevac, 75.), Viczián – Birtalan (Szilágyi, 67.)

MTK: Hegedüs – Bese, Grgic, Poór, Vadnai – Thiam (Hajdú, 68.), Kanta, Varga Sz. (Gera D, 52.) – Strestík (Hrepka, 81.), Torghelle, Ramos

gólszerzők: Punosevac (90+3.), illetve Torghelle (64.)

sárga lap: Laczkó (12.), illetve Thiam (31.), Varga Sz. (36.)

Vasas – Paks 1-2

A bajnokság másik újonca, a Vasas a meccs korai szakaszában elveszítette kapusát, Nagy ugyanis megsérült egy ütközésnél és le kellett cserélni. Ha mindez nem lett volna elég, a vezetést is megszerezte a vendégcsapat, Koltai fejjel juttatta előnyhöz a tolnaiakat, majd a szünet előtt Bartha is betalált.

A 61. percig kellett várni a hazaiak szépítő találatára, Remili támasztotta fel az angyalföldi reményeket Czvitkovics passza után. Az egyenlítésre ugyanakkor már nem futotta a Vasas erejéből, a Paks idegenben is nyerni tudott.

Végeredmény

Illovszky Stadion, 1500 néző, v: Bognár T.

 

Vasas FC-Paksi FC 1-2 (0-2)

 

Vasas: Nagy G. (Hermány, 20.) – Osváth, Grúz, Pajovic, Hangya – Czvitkovics (Vida, 74.), Vukasovic, Berecz – Pavlov, Ubiparip, Lázok (Remili, 57.)

Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Fröhlich, 87.), Kecskés (Kesztyűs, 33.), Bertus, Bartha – Balázs Zs. (Hahn, 64.)

gólszerzők: Remili (60.), illetve Koltai (23.), Bartha (42.)

sárga lap: Osváth (67.), Pavlov (85.), Grúz (93.), illetve Rodenbücher (38., a kispadon), Papp K. (91.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik