Foci

A szezon eddigi legnehezebb meccse vár a Real Madridra a városi rangadón

Az Atlético és a Real derbijével zárul a spanyol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulója.

A Matracosok az előző körben 1-0-ra kikaptak az ezzel listavezetővé előlépő Villarrealtól, majd szerdán a BL csoportkörében otthon szenvedtek 2-1-es vereséget a Benficától. A Realnak a hatodik fordulóban csak egy 0-0-s döntetlenre futotta erejéből a Málaga ellen, ám szerdán a BL-ben magabiztosan szerezte meg a három pontot Malmőben, Cristiano Ronaldo két góljának köszönhetően.

A háromszoros aranylabdás portugál futballista utolérte Raúlt a Real Madrid legeredményesebb játékosainak rangsorában, a madridiak mezében ugyanis már 323 találatnál – összesen pedig 501-nél – jár, így akár az Atlético ellen csúcsot is dönthet. Rafa Benítez méltatta is egy kicsit a meccs előtt:

Cristiano Ronaldo statisztikái önmagukért beszélnek, láthatja őket mindenki. Én voltam az első, aki gratuláltam neki a csúcsbeállításhoz és remélem, megőrzi a jó formáját. Neki és nekünk is jó, ha tovább ontja magából a gólokat.

A blancók trénere jó hírt is közölt a szurkolókkal, ugyanis két sérült játékos, Gareth Bale és Sergio Ramos is hadra fogható:

Mindketten edzettek már és mivel zöld utat kaptak, így a meccskeretben lesznek. Az, hogy készen állnak-e a játékra, az már egy másik kérdés, majd még elválik, hogy kezdeni fognak, vagy padozni.

Diego Simeone, az Atrlético Madrid vezetőedzője nem lepődött meg azon, hogy csapata hullámvölgybe került:

Tele vagyunk fiatal játékosokkal, így természetes, ha a szezon korai szakaszában nem mindig jönnek az eredmények. Ami a Real Madridot illeti, a támadószekció megmaradt, azonban ebben az idényben nagyobb erőt fordítanak a védekezésre is, kevesebb gólt kapnak. Ezt mindenkinek az eszébe kell vésnie, aki le akarja őket győzni.

A nagy rivális Barcelona szombaton némi meglepetésre kikapott Sevillában, így a vasárnapi derbi győztese megelőzheti a katalánokat a tabellán. Amennyiben döntetlen lenne a végeredmény, a Real Madrid abban az esetben is befogja pontszámban a címvédőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik