Foci

CR duplája három pontot ért a Realnak, már 501 gólnál jár

Kassai Viktor nagyszerű bíráskodása mellett javított a Manchester United.

Malmö – Real Madrid 0-2 (0-1)

A Real hatalmas fölényben játszott az első félidőben, amelynek a 29. percben meg is lett az eredménye. Benzema passza után Cristiano Ronaldo nem hibázott a kapussal szemben (0-1) és 500. gólját szerezte pályafutása során.

A fordulás után már gól nem esett, viszont a madridiak nem meglepő módon ebben a félidőben is fölényben játszott. A svédek minden esélye akkor szállt el a pontszerzésre, amikor Yoshimar Yotun kiállítása miatt tíz emberre fogyatkoztak.

A portugál szupersztár az utolsó percben meglőtte az újabb gólját is, ezzel beállította a 0-2-es végeredményt.

Shaktar Doneck – Paris Saint-Germain 0-2 (0-2)

A méretes madridi zakó után semleges pályán, Lvivben nem kezdett jól a Shaktar. Egy bal oldali beadás után a jobbhátvéd Serge Aurier érkezett középen és fejelt a kapuba (0-1). A második vendég találat sem váratott sokat magára, egy szöglet után David Luiz combjáról nagyon szerencsésen pattant a labda a hálóba (0-2).

A második 45 percben már nem szakadt meg a párizsi alakulat, simán behúzták a második sikerüket is. Az utolsó percben pedig Dario Srna még a saját kapujába talált (0-3), amivel vége is lett a mérkőzésnek.

Manchester United – Wolfsburg 2-1 (1-1)

Kassai Viktor bíráskodása mellett vette kezdetét a találkozó az Old Traffordon, ahol megszületett az esti mérkőzések első gólja. A 4. percben egy nagyszerű összjáték után Daniel Caliguri lőtt a kapus mellett a hálóba (0-1).

A bekapott gól után nyomott a manchesteri gárda, Rooney még szinte az üres kapura fölé lőtt. A 33. percben Juan Mata harcolt ki egy büntetőt Caligiuri kezezése után, Kassai jól ítélt, a spanyol nem hibázott a mészpontról (1-1).

A második 45 perc során hamar megszerezte a vezetést a United. Mata zseniális passzt adott sarokkal, Chris Smalling pedig becsúszva a hálóba továbbította a játékszert (2-1). Az utolsó húsz percre beszorultak a hazaik, de végül sikerült begyűjteniük a nagyon fontos három pontot.

CSZKA Moszkva – PSV Eindhoven 3-2 (3-0)

A vereséggel rajtoló moszkvai csapat gyorsan előnybe került, a 8. percben egy szöglet után Ahmed Musa közelről bekotorta az elé kerülő labdát (1-0). A CSZKA gyorsan lerendezte, a 21. percben Seydou Doumbia fejelt nagy gólt egy jobb oldali beadás után (2-0), majd tizenegyesből is eredményes volt (3-0). Még az is belefért, hogy a duplázó csatár a második tizenegyesét már elhibázza.

A szünet után felébredt a holland bajnok. A belga Maxime Lestienne előbb egy szép akció végén talált be (3-1), majd a 68. percben bődületesen nagy gólt rúgott tizenhatról (3-2). A hollandok nagy feltámadására akkor úszott el minden remény, amikor a hajrára emberhátrányba kerültek.

Eredmény – Bajnokok Ligája

A csoport:
Malmö – Real Madrid 0-2 (0-1)
Gólszerző: C. Ronaldo (29., 90.)
Kiállítva: Yotun (78.)

Shaktar Doneck – Paris Saint-Germain 0-3 (0-2)
Gólszerző: Aurier (7.), D. Luiz (23.), Srna (90. – öngól)

B csoport:
Manchester United – Wolfsburg 2-1 (1-1)
Gólszerző: Mata (33. – büntetőből), Smalling (53.) illetve Caligiuri (4.),

CSZKA Moszkva – PSV Eindhoven 3-2 (3-0)
Gólszerző: Musa (8.), Doumbia (21., 36. – büntetőből) illetve Lestienne (60., 68.)
Kiállítva: Arias (80.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik