Foci

Három büntetőt rúgott Újpesten az MTK, de így sem nyert

lászló csaba (Array)
lászló csaba (Array)
Kétgólos előny sem volt elég a liláknak.

15 percet sem kellett várni és máris megszületett az OTP Bank Liga tizedik fordulójának záró mérkőzésén a találkozó egyetlen gólja. Bardhi beadását Balogh fejelte vissza, Mbaye Diagne pedig az ötösről, két védő szorításában a kapu közepébe fejelt (1-0).

Nem sokkal később egyenlíthettek volna a vendégek, de Ramos már a tizenhatoson belül vezette a labdát, amikor Litauszki parádés becsúszással tisztázott előle. A folytatásban is inkább MTK helyzeteket lehetett feljegyezni. Előbb Kálnoki Kis mentett kétszer is a gólvonalról, majd újra Ramos került helyzetbe, de a rövid felső mellé bombázott.

A 40. percben büntetőhöz jutott a vendé együttes, Kanta gyenge lövését kiütötte Balajcza a jobb alsó elől.

Nagyszerűen kezdődött a második játékrész a hazaiak számára. Enis Bardhi bal oldali beadása után Hegedűs a labda mellé rúgott, a játékszer végül valahogy kikötött a hálóban (2-0). Két percre rá jött az újabb tizenegyes. Ezt Torghelle próbálta meg értékesíteni, de a lécre bombázott.

A csatár bő tíz perc múlva már szépíteni tudott, egy ajándékba kapott labdát lőtt 16 méterről a ba kapufa segítségével a hálóba (2-1). A 77. percben Balajcza védett hatalmasat Vadnai lövése után, majd három perccel később Bese csavart a felső lécre.

A 87. percben a harmadik büntetőjét is megkapta az MTK. Ramost buktatta Balajcza, aki megkapta a második sárgáját. A kapuba Diagne állt be, azonban Kanta ezúttal nem hibázott (2-2).

Eredmény – OTP Bank Liga, 10. forduló

Újpest – MTK 2-2 (1-0)
Gólszerző: Diagne (14.), Bardhi (48.) illetve Torghelle (63.), Kanta (88. – büntetőből)
Kiállítva: Balajcza (87.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik