Foci

A Liverpoolnak elege van a „kémekből”, titkolózni fognak ők is

Brendan Rodgers csapata nem szerepel jól, cserébe az ellenfelek még segítséget is kapnak a bámészkodóktól. Ennek azonban vége!

A hétközi angol Ligakupa-forduló és Bogdán Ádám hőstette után próbáltam utánajárni bő két órával az Aston Villa elleni bajnoki előtt, hogy vajon a magyar válogatott hálóőr a Premier League-ben is megkapja-e a lehetőséget a bizonyításra. Épp ezért ellátogattam a Liverpool Echo honlapjára, ahol meccsnapokon rendre már délelőtt elkezdődik az élő tudósítás, a csapat körüli minden apróságról beszámolnak.

Na, a hírfolyamban viszont olyanra bukkantam, amire nem számítottam. Egy külön bejegyzést szenteltek annak, hogy a klub edzőpályája köré felhúzott betonfalat – melynek már most is szögesdrót található a tetején – megemeljék 4,5 méteresre.

Az ok pofonegyszerű: Brendan Rodgersnek elege lett abból, hogy a kíváncsiskodók már egy nappal a meccs kezdete előtt megtudták, hogyan is fog felállni a Liverpool a soros meccsén. Az északír szakember általában 24 órával a kezdősípszó előtt ismerteti az összeállítást a kerettagokkal, ám ez rendre kiszivárgott, sőt, nem egyszer fordult elő, hogy lekamerázták a Pool tréningjeit.

Jelenleg így néz ki kívülről egy liverpooli tréning a Melwood edzőpályán:

 

Az angol focicsapatok hétpecsétes titokként kezelik, hogy mi történik az edzőpályán, a legtöbb együttesnek épp ezért valami félreeső helyen van a bázisa, ráadásul azok is betonbiztos védelmet kapnak. A Liverpool Echo azonban rámutat, a Vörösök ilyen szempontból nem tartoznak a tehetős klubok közé, így aki kíváncsi, az gyakorlatilag egy szemeteskuka tetejére állva végignézheti, mi is történik a Liverpool háza táján.

Pontosabban végignézhette, mert mostantól kezdve a Liverpool edzései is titkosak lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik