Foci

Nem telik el úgy nap, hogy Mourinho ne szólna be Wengernek

José Mourinho és Arséne Wenger rivalizálása gyakorlatilag már elmaradhatatlan eleme az angol labdarúgó-bajnokságnak. A portugál szakembert például az sem zavarja, ha épp a Newcastle elleni meccs kapcsán tart sajtótájékoztatót, így is képes volt francia kollégáját szapulni.

A Guardian cikke szerint az újságírók arról faggatták, hogy mit szól Diego Costa hárommeccses eltiltásához. Mint ismert, a csatár összeakaszkodott az Arsenal elleni rangadón az ellenfél játékosaival, Laurent Koscielnyt pedig képen is törölte. Mourinho úgy fogta vissza magát, hogy közben azért megmondta a tutit is:

Nem szólok hozzá semmit és azt is megmondom, miért. A szabálykönyv szerint vannak edzők, akik meccs előtt és után is beszélhetnek a játékvezetőkről, míg van egy másik lista, az azon szereplők pedig soha, különben megbüntetik őket. Én utóbbin szerepelek.

Ekkor természetesen megkérdezték, hogy ki az, aki kritizálhatja a játékvezetőket, mire ezt felelte:

Tudják önök is. Az, aki meccs előtt és után is mindig a bírókról beszél. Aki büntetlenül lökdöshet másokat a technikai zónán belül. Aki állandóan sír, reggel is, este is, mégsem büntetik meg soha sem. Semmilyen eredményt nem tud felmutatni, mégsem rúgják ki, továbbra is ő a király.

Ugyan nem nevezte nevén ezt a bizonyos trénert, de ismerve a Wengerhez fűződő viszonyát elég egyértelműnek tűnik, hogy a francia szakembernek szúrt oda.

Persze utóbbi sem maradt adósa Mourinhónak, ő pénteken délelőtt, a Leicester City elleni meccs előtt az ellenfél trénerét, Claudio Ranierit méltatta és azt találta mondani: az olasz fektette le a Chelsea későbbi sikereinek az alapjait. Ezt is felhozták Mourinhónaka sajtótájékoztatón, de ő nem kívánta kommentálni.

Talán majd a meccs után szidja ismét egy kicsit Wengert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik