Foci

A Chelsea nyerte a botránytól sem mentes rangadót

Diego Costa viselkedése egy ideig biztosan beszédtémát szolgáltat a labdarúgás szerelmeseinek.

Rangadóval indult az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) hatodik fordulója. A mérkőzés előtt a 17. helyen álló Chelsea fogadta az Arsenalt.

A vendégeké volt az első nagyobb helyzet a nem túl sok helyzetet hozó első félidőben. Az ötödik percben Theo Walcott ugrott ki, elvitte a labdát Asmir Begovic mellett, de túlságosan kisodródott, így lőni már nem tudott.

A folytatásban az iram jó volt, nem igazán nagy dolgok nem történtek, egészen a félidő végéig. A 43. percben Pedro lőtt ígéretes helyzetben, de a Stamford Bridge-en először vendégként szereplő Petr Cech hárított.

Egy perccel később sajnos a botrány került a középpontba. Diego Costa háromszor (!) arcon csapata Lauren Koscielnyt, amiért csak sárgát kapott. Erre nagyon berágott Gabriel Paulista, előbb reklamálásért besárgult, majd egy kicsit odarúgott a brazil születésű csatárnak és kiállították.

A fordulás után hamar kihasználta az emberelőnyt Jose Mourinho alakulata. Az 53. percben Cesc Fábregas szabadrúgása után Kurt Zouma bólintott a kapuba (1-0).

A játékrész hátralévő sok minden nem történt, a hazaiak tartották a labdát és Cazorla kiállítása után megőrizték az előnyüket. Sőt, a ráadás perceiben Eden Hazard lövése pattant meg egy védőn, majd kikötött a kapuban (2-0).

Biztosra vehető, hogy a találkozó nem ért véget a lefújással, egy ideig még beszédtémát szolgáltat majd az első félidőben történtek.

Eredmény – Premier League, 6. forduló

Chelsea – Arsenal 2-0 (0-0)
Gólszerző: Zouma (53.), Hazard (90+1.)
Kiállítva: Gabriel Paulista (45.), Cazorla (79.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik