Foci

Nem tud hibázni a Fradi, éledezik a Diósgyőr

Kétgólos hátrányból jött vissza a Puskás Akadémia, pontot mégsem szerzett.

Ferencváros – Békéscsaba 1-0 (1-0)

Nyolc meccsen aratott nyolc győzelem, siker a Derbin. Így készülhetett a Fradi a Békéscsaba elleni bajnokira az OTP Bank Liga 9. fordulójában.

Nem meglepő módon hazai helyzetekkel indult a mérkőzés, amely a 21. percben érett góllá. Dilaver beadása után Böde Dániel fejelt a kapuba (1-0). A gól egyáltalán nem fogta meg a vendégeket, sőt! Előbb Bényei lövésénél védett nagyot Dibusz, majd Calvente egyedül törhetett kapuba, de mellé emelt.

A második félidőben inkább a Fradinak voltak nagyobb helyzetei. Böde tekerése kerülte el nem sokkal a kaput, Haraszti lövését pedig szépen védte Ilizi.

A folytatásban már nem változott az eredmény, Thomas Doll csapata kilencedik mérkőzését is megnyerte a bajnokságban. Ez volt sorozatban a 29. veretlenül megvívott Fradi bajnoki.

Diósgyőr – Puskás Akadémia 3-2 (0-0)

A legutóbbi három mérkőzésén öt pontot szerzett a borzasztóan rajtoló Diósgyőr. A Puskás Akadémia elleni bajnoki első félidejében mindkét csapat előtt adódott egy nagy helyzet.

A 2. percben Pekár lőtt négy méterről fölé, majd bő negyed óra múlva Kitl elől mentett hatalmasat Fodor.

A második félidőben csak úgy potyogtak a gólok. A 47. percben Okuka lőtt a kapuba (1-0), majd a félidő közepén Novothny duplázta meg a hazaiak előnyét (2-0). Már zsebben érezhette a három pontot Bekő Balázs alakulata, akkor viszont huszáros hajrát nyitottak a felcsútiak.

Kilenc perccel a vége előtt Pekár szépített egy megpattanó lövéssel (2-1), majd Zsótér egalizált három perccel a vége előtt (2-2). Az utolsó szó azonban a miskolciaké volt, Egerszegi néhány centiméterről megszerezte a győztes gólt (3-2).

Eredmény – OTP Bank Liga, 9. forduló

Ferencváros – Békéscsaba 1-0 (1-0)
Gólszerző: Böde (21.)
Diósgyőr – Puskás Akadémia 3-2 (0-0)
Gólszerző: Okuka (47.), Novothny (66.), Egerszegi (90+1.) illetve Pekár (81.), Zsótér (87.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik