Foci

Európában vezet, de világszinten is élen van a Fradi

A zöld-fehérekkel a 2015/16-os bajnoki rajt tekintetében csak a Basel és a Manchester City tartja a versenyt.

Nyolc mérkőzés, nyolc győzelem, 19-3-as azaz +16-os gólkülönbség. Európában nincs párja a Ferencvárosnak! További két klub produkált még hibátlan rajtot, nyerte meg eddig a bajnokságban valamennyi mérkőzését. A svájci FC Basel a Fradihoz hasonlóan 8/8-as mutatóval rendelkezik, de az ő gólkülönbségük +15 (22-7). A Manchester City öt meccsből ötöt nyert eddig a Premier League-ben.

Abba most ne menjünk bele, hogy a svájci, és az angol még inkább, erősebb bajnokság, mint a magyar és nyilván az FTC egyik helyen sem lenne képes nyolc meccses győzelmi szériát produkálni.

Ellenben, Thomas Doll alakulata világszinten is remek mutatókkal bír, mivel az előző bajnokságot is figyelembe véve 11 mérkőzés óta tart a győzelmi sorozata, márpedig ilyennel egyedül a Manchester City rendelkezik.

Ha a veretlenségi sorozatokat vesszük górcső alá, úgy a Fradit a tavaly októberi diósgyőri veresége óta 28 bajnokin nem tudta senki legyőzni. E téren csak a BL-ben szerdán az Arsenalt is legyőző (2-1) Dinamo Zagreb előzi meg őket. Zoran Mamić irányításával immár 46 bajnoki óta veretlen a horvát bajnok.

A kutatás a rangado.hu érdeme.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik