Foci

A BL más kávéház, a szenvedő Juventus megtréfálta a Cityt

A Sevilla húsz perc alatt három tizenegyest rúghatott a Möchengladbach ellen, nagyszerűen rajtolt az Atlético.

Rögtön egy rangadóval indult a Bajnokok Ligája 2015/16-os szezonja. Az angol bajnokságban remeklő Manchester City hazai pályán fogadta az előző kiírás ezüstérmesét, de nyáron kulcsembereit elveszítő Juventust.

Már a második percben vezethetett volna a City, de Sterling lövését bravúrral védte Buffon, majd a kipattanó után megeresztett David Silva kísérletet is hárította. A 12. percben gólt szerzett a torinói gárda, apró szépséghiba, hogy lesről. A középre tett labdát Pogba lőtte a kapuba, de a védők mögött helyezkedő Mandzukic a labda felé mozgott, így beintette a lest a partjelző.

A félidő további részében is aktívabb volt a manchesteri klub, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk.

A második játékrész 12. percében megszületett a vendéglátók vezető gólja, ami szabálytalan volt, de Skomina megadta. A szöglet után Kompany támaszkodott Chiellinire, akinek a fejéről a saját kapujába pattant a labda (1-0). Pár perccel később – akárcsak a találkozó legelején – Sterling lőtt, Buffon védett, a kipattanót megint védte a veterán kapus David Silva próbálkozása után.

A gól után kicsit bátrabb lett a Juve, Sturaro bombája után Hart védett hatalmasat. A 70. percben Mandzukic már nem volt lesen és a hibázó Mangala mellett a kapuba továbbított (1-1). A utolsó szűk tíz percre fordulva már az Öreg Hölgynél volt az előny, Morata nagyszerűen fordult le emberéről és a hosszú sarokba tekert (1-2).

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

A D csoport másik mérkőzésen az Európa Liga-győztes jogán a főtáblára jutó Sevilla a Bundesligát négy vereséggel nyitó Borussia Möchengladbach együttesét fogadta. Az andalúziai gárda nincs bombaformában, de veszélyesebben játszottak az első félidőben. A 6. percben Vitolo a kapufát találta el, majd a félidő végén Sommer védett óriásit Gameiro kísérlete után.

A második 45 perc elején nagyon bekezdett a Sevilla, a 47. és a 49. percben is tizenegyest rúghattak. Az első berúgta Gameiro (1-0), a másodikat viszont a keresztlécre lőtte. Itt még nem volt vége a tizenegyeseknek. A 66. minutumban már nem a francia csatár állt oda, Banega a bal sarokba helyezte a labdát (2-0).

A hajrában még egy gól összejött a hazaiaknak, Sommer kapus a saját hálójába szerencsétlenkedte a játékszert (3-0).

A C jelű négyesben a hazai pályán mindenkire veszélyes Galatasaray otthonába látogatott a két évvel ezelőtti kiírás második helyezettje, az Atético Madrid. Diego Simeone csapata kiválóan rajtolt. Az első félidőben szerzett két Antoine Griezmann gól eldöntötte a három pont sorsát. Előbb Juanfran középre tett labdáját lőtte a rövid alsóba (0-1), majd Godin által visszafejelt zsugát lőtte pár centiről a hálóba (0-2).

Az újonc Astana csapatának nem jött össze a bravúr a Benfica ellen. Az első félidőben még jól tartotta magát a kazah csapat, utána viszont kijött a két csapat közötti különbség. Előbb Gaitan törte meg a gólcsendet (1-0), majd a görög Mitroglou passzolt az üres kapuba egy szépen kijátszott akció során (2-0).

Eredmény – Bajnokok Ligája, csoportkör, első forduló

C csoport:
Galatasaray (török) – Atlético Madrid (spanyol) (0-2)
Gólszerző: Griezmann (18., 25.)

Benfica (portugál) – Astana (kazah) 2-0 (0-0)
Gólszerző: Gaitan (51.), Mitroglou (62.)

D csoport:
Manchester City (angol) – Juventus (olasz) 1-2 (0-0)
Gólszerző: Chiellini (57. – öngól) illetve Mandzukic (70.), Morata (81.)

Sevilla (spanyol) – Borussia Mönchengadbach (német) 3-0 (0-0)
Gólszerző: Gameiro (47. – büntetőből), Banega (66. – büntetőből), Sommer (84. – öngól)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik