Foci

Távoli löket döntötte el a milánói derbit

Fredy Guarin 58. percben szerzett góljának köszönhetően az Inter 1-0-ra legyőzte az AC Milant.

Legutóbb a 2002/2003-as szezonban fordult elő, hogy az Internazionale három győzelemmel kezdte az olasz labdarúgó-bajnokság aktuális szezonját. Vasárnap estére eldőlt, ebben az idényben egyedül a kék-feketéknek van erre esélyük, ám a városi rivális AC Milan mindent megtett annak érdekében, hogy ez ne sikerüljön.

Olasz derbiken nem ritka, hogy a csapatok főleg a védekezésre helyezik a hangsúlyt, amiből kikerekedik egy 0-0, ám szerencsére ezúttal nem ez történt, már a meccs első perceiben akadtak helyzetek itt is, ott is. Az első játékrészben főleg a vendég Milannak voltak lehetőségei – Luiz Adriano volt nagyon aktív -, ám a találkozó addigi legnagyobb helyzetét Icardi hagyta ki, aki szemtől szemben állt már López kapussa, de utóbbi lábbal hárítani tudott.

Még nem telt el negyedóra a második felvonásból, amikor az addig is remekül játszó Guarin megszerezte a hazaiaknak a vezetést, távolról lőtte ki az alsó sarkot egy kontra végén, López hiába nyújtózott.

Nem sokkal később beállt Balotelli a vendégekhez, a botrányhős olasz csatár pedig ezúttal teljesítményével vétette észre magát, egyértelműen felrázta csapatát, a 78. percben pár csel után bő 20 méterről vette célba a kaput, a kapufa segítette ki Handanovicot.

Fotó: Europress Fotóügynökség
Mario Balotelli későn rázta fel a társakat Fotó: Europress Fotóügynökség

A Milan próbálkozott még a lefújásig az egyenlítéssel, ám ez nem jött össze, a találkozó egyetlen gólját Guarin szerezte, ezzel nyert az Inter. A kék-feketék ezzel egyedüli csapatként hibátlanok eddig a szezonban, 2012 augusztusa után vezetik ismét a Serie A-t.

Eredmény – Serie A, 3. forduló

Internazionale – AC Milan 1-0 (0-0)
Gólszerző: Guarin (58.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik