Foci

Dzsudzsák Balázs: maradt a számolgatás, a görcs

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya mélységesen elkeseredve nyilatkozott  a hétfő esti Észak-Írország elleni Európa-bajnoki selejtezőt, a sokkoló pontvesztést követően.

Hétfőn este a magyar labdarúgó válogatott hatalmasat küzdött, aminek keserédes végeredménye lett. Ugyan Guzmics Ricsi megszerezte a vezetést Belfastban, de az északírek, a 93. percben, Kyle Lafferty révén egyenlíteni tudtak.

Az 1-1-es végeredmény általánosságban nem rossz egy olyan válogatott ellen, amely vezeti a csoportot, amelyben nyolc Premier League labdarúgó kergeti a labdát. Az Eb-álmok eléréséhez azonban kevés, most több kellett volna. Például az, hogy tíz ember ellen megtartsuk az áldozatos, férfiasan kemény munkával és némi szerencsével megszerzett előnyünket.

Dzsudzsák Balázs is valami hasonlót gondolhatott, amikor a mérkőzést követően úgy fogalmazott, nem lesz jó interjúalany most.

“Hogy miért kaptuk a végén a gólt, arról hadd ne mondjak nagy szavakat. Aki dolgozik, annak szerencséje van. Nekünk mégsem volt. Pedig küzdöttünk, csúsztunk-másztunk. Az ellenfél sem csinált semmi különöset, csak ívelgették fel a labdát, és a végén találtak egy pontot. Így ahelyett, hogy arról beszélgetnénk, hogy ha otthon nyerünk Feröer ellen, felrobbanna a stadion, és ünnepelhetnénk, hogy hosszú idő után kijut valahova a válogatott, megint maradt a számolgatás, a görcs, és a többi eredmény figyelése…” – olvasható válogatottunk csapatkapitányának mérkőzést követő nyilatkozata az nso.hu-n.

europress
Guzmics Richárd (középen pirosban) begyötörte a labdát az északírek kapujába Fotó: europress

“Az első félidőben nem azt játszottuk, amit elterveztünk, túlzottan idegesek voltak a játékosok. A szünetben taktikát váltottunk, ennek köszönhetően jobban futballoztunk, megvoltak a helyzeteink és ha szerencsével is, de vezetést szereztünk. Szörnyű volt a végén gólt kapni, most mindenki rendkívül szomorú az öltözőben” – vélekedett Bernd Storck, a magyar válogatott német szövetségi kapitánya.

“Nagyon nehéz mérkőzés volt, amelynek első félidejében mi irányítottuk a játékot, domináltunk, mégsem sikerült gólt szerezni. A másodikban nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, mert tíz emberrel kellett küzdeni az egyenlítésért, de szerencsére sikerült megszerezni ezt a nagyon fontos gólt. Bár az ezt eredményező egy ponttal még nem jutottunk ki az Eb-re, de nagyon kedvező helyzetből várjuk a hátralévő két fordulót” – értékelt elégedetten és felszabadultan Michael O’Neill, az északírek szövetségi kapitánya.

Eredmény – Eb-selejtező, F csoport, 8. forduló

Belfast, Windsor Park, Játékvezető: Cüneyt Cakir (török)

Észak-Írország – Magyarország 1-1 (0-0)

Észak-Írország: McGovern – Baird, S. Evans, McAuley, McLaughlin – C. Evans (McGinn, 56.), Norwood (Megannis, 76.), Dallas 8Ferguson, 84.) – Brunt, Davis – Lafferty

Magyarország: Király – Fiola, Guzmics, Kádár, Leandro – Gera, Elek (Nagy Á., 23.), Kalmár, Dzsudzsák – Németh (Vanczák, 89.), Szalai (Priskin, 68.)

Gólszerző: Lafferty (90+3.) illetve Guzmics (74.)

Sárga lap: Lafferty (10.), McLaughlin (72.) illetve Guzmics (19.), Leandro (41.), Priskin (84.), Németh (89.)

Piros lap: Baird (82.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik