Foci

C. Ronaldo és a magyar stadionfejlesztés kapcsolata

cristiano ronaldo (Array)
cristiano ronaldo (Array)
Ok, a címben szereplők összeboronálása nem kicsit erőltetett, mégis elgondolkodtató. Egy kis játék következik a számokkal.

Azért az igazán szürreális, ha egyetlen labdarúgó játékjogáért annyit fizetne bárki is, amennyiből Magyarországon felépítették a Fradi Groupama Arénáját (cc. 15 milliárd), az új debreceni Nagyerdei Stadiont (cc 13,5 milliárd), fel fogják húzni a Videoton (9 milliárd), és az MTK (6 milliárd) új stadionját.

Ha úgy egyszerűbb elképzelni, három Fradi-stadiont.

Márpedig az ESPN honlapja a brazil Globo Esporte információira hivatkozva arról számolt be, hogy a PSG a magyar stadionrekonstrukciós program négy ékkövének a teljes bekerülési értékét, 150 millió eurót, nagyjából 45 milliárd forintot ajánlott a nyáron Cristiano Ronaldóért.

Őrület nem? Mit tudhat a 30 esztendős portugál támadó, hogy négy magyar stadion az értéke?

Íme egy kis játék a számokkal:

A futballpiac globális. C. Ronaldo olyan márkanév, akiért sok-sok futballszurkoló, anyuka és apuka nyúl maga, vagy gyereke kedvencéért a pénztárcájába. Kínától, Japánon át Ausztráliáig. Akad-e a földön másfél millió vásárló, aki az átigazolást követően azonnal vásárolna egy új, C. Ronaldo feliratú, kis pipával ellátott sötétkék mezt, darabját száz euróért? Naná.

Azt tudjuk, a madridi együttes elzárkózott Cristiano Ronaldo idei eladásától. A brazil oldal azonban úgy tudja, a jövő nyári átigazolási szezont illetően már Madridban azt jelezték a PSG felé, hogy elérhető lehet a háromszoros aranylabdás játékos.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik