Foci

NB I: csak úgy röpködtek a büntetések Románia szidásáért

Sport24
Sport24

2015. 09. 01. 18:18

„Az OTP Bank 7. fordulója után az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) több klubot is kénytelen volt jelentős összegű pénzbüntetéssel sújtani szurkolóinak megbotránkoztató magatartása miatt. A FEB továbbra is kizárólag azon szabályszegésekért szab ki büntetést, amelyeket az UEFA is büntet a nemzetközi mérkőzéseken, és a lehető legszigorúbban fellép az olyan kirívó szabálysértésekkel szemben, mint amilyenek egy másik nemzet ellen irányuló trágár megnyilvánulások” – így kezdődik az mlsz.hu-n kedden megjelent közlemény. És akkor nézzük a büntetéseket.

NB I

A DVTK-Újpest bajnoki mérkőzésen a vendégszektorból több alkalommal, ismétlődően Romániát trágár kifejezésekkel becsmérlő rigmusok hangzottak el, a futballmérkőzésen nem tolerálható megnyilvánuláshoz több alkalommal a hazai szurkolók egy része is csatlakozott. Az újpesti szektorból a mérkőzés közben több alkalommal is hallhatóak voltak egyéb súlyosan megbotránkoztató, trágár kifejezések. A Diósgyőr és az Újpest vonatkozásában is súlyosító körülmény volt, és a súlyos pénzbüntetést indokolja, hogy a két klub visszaesőnek minősül. A DVTK esetében súlyosító körülmény volt, hogy a hazai klub nem minden esetben tett intézkedést a trágár rigmusok beszüntetése érdekében.

A FEB a Diósgyőr- Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató (az ellenfél, más sportszervezet és a játékvezető szidalmazása) és más nemzetet becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért 600.000 Ft, az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató (más sportszervezet szidalmazása) és becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért 1.300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A Videoton FC – DVSC bajnoki mérkőzésen – egyéb megbotránkoztató rigmusok mellett – ugyancsak mindkét szurkolótábor trágár kifejezésekkel illette Romániát. A bizottság a Fehérvár FC Kft. sportszervezet vonatkozásában súlyosító körülményként vette figyelembe vette, hogy visszaesőnek minősül, de enyhítő körülményként értékelte, hogy a hazai és a vendég szurkolók fenti megnyilvánulásai alkalmával minden esetben intézkedést tett, amikor hangosbemondón keresztül sportszerű szurkolásra hívta fel a szurkolók figyelmét.

A FEB a Videoton FC – DVSC mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t, mint visszaesőt, szurkolói részéről tapasztalt becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásért 400.000 Ft, a DVSC-t szurkolóinak másokat megbotránkoztató és becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Ugyancsak más nemzetet becsmérlő rigmusokért kapott büntetést a Budapest Honvéd. A bizottság enyhítő körülményként értékelte, hogy a Budapest Honvéd – Puskás Akadémia találkozón a hazai sportszervezet azonnal intézkedett, felhívta a szurkolók figyelmét a sportszerű szurkolásra.

A FEB a Honvéd – Puskás mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, szurkolóinak másokat megbotránkoztató és becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért 350.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Vasas-MTK mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató (az ellenfél egyik játékosának szidalmazása) magatartásáért 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.