Foci

Búcsúzott a Basel, svéd csapat a BL-főtáblán

Minimális előnnyel várhatta a visszavágót a Celtic a Malmö ellen, a skót gárda ugyanis 3-2-re legyőzte hazai környezetben svéd riválisát.

Remek tempóban kezdődött a mérkőzés, mindkét együttes tudott veszélyt kialakítani az ellenfél kapuja előtt, a gólcsend pedig meg is tört a játékrész derekán. Egy hazai szöglet után Rosenberg stukkolt a hálóba, és így máris a Malmö állt továbbjutásra.

A szünet után ismételten betalált a vendéglátó: Boyata volt ügyetlen és a saját kapusát átverve duplázta meg a svédek előnyét, amire már nem is volt válasza a Celticnek, amely így az Európa Ligában folytathatja.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Paulo Sousa két korábbi együttese, a Basel és a Maccabi Tel Aviv múlt héten 2-2-es döntetlenre végzett Svjájcban, így ott sem dőlt el semmi egy kör után.

A második meccsen a vendég Basel szerezte meg a vezetést még az első negyed órán belül egy óriási szabadrúgásgóllal, de sokáig nem örülhettek, Zehavi ugyanis bő tíz perccel később egalizált.

A hátralévő időben egyik fél sem tudott túljárni a másik eszén, így idegenben lőtt góllal az izraeli klub lesz ott a BL főtábláján.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A Shakhtar Donyeck hat nappal ezelőtt megkönnyítette a saját dolgát, hisz a Rapid Wien vendégeként tudott győzni egy egygólos összecsapáson.

A visszavágó első félidejében potyogtak a találatok. Marlos góljával még az ukránok kerültek előnybe a 10. percben, a 27. percben pedig már úgy állt 2-2 az eredményjelzőn, hogy az osztrák csapat fordított és Gladkyjnak köszönhetően egyenlített a Donyeck.

A térfélcserét követően nem találtak fogást a másikon az együttesek, így 3-2-es összesítéssel a Shakhtar szerepel majd a legjobb 32 között a legrangosabb európai kupasorozatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik