Foci

Fél lábbal a BL-csoportkörben a Manchester United

Memphis Depay (Array)
Memphis Depay (Array)

A duplázó Memphis Depay vezérletével 3-1-re nyert hazai pályán az angol együttes a Club Brugge ellen a Bajnokok Ligája-selejtező playoff-körében.

A Manchester United labdarúgócsapata hazai pályán fogadta a belga Club Brugge együttesét, és ugyan lendületesen kezdett a házigazda, a vendégek szereztek vezetést egy szerencsés góllal: egy szabadrúgás előbb Januzajon, majd Carricken változtatott irányt, Romerónak esélye sem volt a védésre. Nem roppant össze a bekapott találattól Louis van Gaal együttese, Memphis Depay két egyéni alakításának köszönhetően még a félidő letelte előtt sikerült fordítani.

A fordulást követően a manchesteriek domináltak, azonban az újabb hazai gól sokáig nem akart összejönni. A hajrára tíz emberre fogyatkozott a Brugge, az emberfórt pedig a csereként pályára küldött Fellaini révén használta ki a United a lefújás előtti percekben (Depay jegyezte a gólpasszt), 3-1-ről várják az angolok a visszavágót.


Fotó: Europress Fotügynökség

A Videotont az előző körben búcsúztató fehérorosz BATE Boriszov hazai környezetben nyert 1-0-ra a szerb Partizan ellen, a vendégek tíz emberrel fejezték be a meccset. Az olasz Lazio a német Bayer Leverkusen ellen dolgozott ki 1-0-s előnyt a jövő heti visszavágóra, míg a portugál Sporting az orosz CSZKA Moszkvát győzte le 2-1-re.

Eredmények – BL-selejtező, playoff-kör, 1. mérkőzések

Manchester United (angol) – Club Brugge (belga) 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Depay (13., 43.), Fellaini (90+4.) illetve Carrick (8. – öngól)
Piros lap: Mechele (80.)

BATE Boriszov (fehérorosz) – Partizan (szerb) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Gordejchuk (75.)
Piros lap: Jevtovic (45+1.)

Lazio (olasz) – Bayer Leverkusen (német) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Keita (77.)

Sporting (portugál) – CSZKA Moszkva (orosz) 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Gutierrez (12.), Slimani (82.) illetve Doumbia (40.)

Carrick öngólja:

Depay első találata:

Majd Depay második gólja, ezzel nyert a United:

Fellaini biztosította be végleg a győzelmet:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik